gratis software: WizmouseWizMouse: sneller en makkelijker scrollen door documenten en websites

Geplaatst op: - bijgewerkt op (185 weergaven)
gratis software: Wizmouse

Wizmouse downloaden

Wizmouse is een klein maar erg handig programma waarmee je effectiever en sneller kunt werken op je computer. Mijn ervaringen met deze tool lees in de downloadcentrum.com bespreking van Wizmouse.

De handigheid van Wizmouse zit hem uitsluitend in een handiger gebruik van je muis. Wizmouse zorgt ervoor dat je een venster niet actief hoeft te maken om door het scherm te kunnen scrollen. Handig tijdens het surfen maar in programma’s met een dubbel scherm (Total Commander bijvoorbeeld).

Het actief maken van een geopend scherm kost natuurlijk maar weinig tijd. Maar als je de tijd die het kost om een scherm actief te maken (via <alt>+<tab> of door een muisklik) bij elkaar optelt dan zijn dat ongemerkt toch best een aantal minuten per dag. Wizmouse scrollt automatisch door het venster waar de muiscursor zich bevindt.

tip:

Heb je Windows 10 opnieuw geinstalleerd? Dan is Wizmouse een van de eerste programma’s die je zou moeten installeren. Althans, dat is wat ik altijd doe 🙂

Tot slot: Wizmouse werkt alleen met computers of laptops die voorzien zijn van een ouderwetse muis. Dit mag best een draadloos model zijn al dan niet met infrarood-sensor. Wizmouse werkt niet in combinatie met een touchpad of touchscreen. Dit heeft te maken met de manier waarop Windows 10 samenwerkt met touchpad-devices.

Wizmouse is beschikbaar als gratis download. Via de link bovenaan deze pagina kun je een zip-bestand downloaden met daarin het installatiebestand voor Wizmouse. Vragen, problemen of opmerkingen? Die hoor ik graag als reactie onderaan deze bespreking.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.