Wise Disk Cleaner downloadenWise Disk Cleaner – voor een schone en snelle computer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (799 weergaven)
Wise Disk Cleaner downloaden

Wise Disk Cleaner

Wise Disk Cleaner is een programma waarmee je je computer of laptop kunt opschonen. Met een paar muisklikken een snellere computer met meer harddiskruimte, wie wil dat nou niet?

 

Mogelijkheden

Wise Disk Cleaner kun je gebruiken om de harde schijf in een laptop of computer met daarop Windows op te schonen. Dit opschonen levert prestatiewinst op: Windows gaat sneller werken. Bijkomend voordeel is dat er meer schijfruimte op je harddisk ontstaat. Zeker als je een relatief kleine SSD hebt kan dat erg handig zijn.

Wise Disk Cleaner schoont je harddisk op door tijdelijke bestanden die Windows gebruikt tijdens de installatie van updates te verwijderen. Verder gaan ook andere tijdelijke Windows bestanden naar de prullenbak. Het verwijderen van tijdelijke Windows bestanden levert al snel enkele gigabytes aan schijfruimte op.

Niet alleen Windows bestanden worden verwijdert: WDC kan ook tijdelijke bestanden die browsers gebruiken automatisch verwijderen. Het programma doet dit onder meer voor IE, Firefox, Chome en enkele minder bekend browsers.

Nadat WDC schijfruimte heeft vrijgemaakt door tijdelijke bestanden te verwijderen is het verstandig om je schijf te defragmenteren. Dit zorgt voor nog meer schijfruimte en snelheidheidswinst. Voor het defragmenteren van je computer kun je speciale software gebruiken. Maar Wise Disk Cleaner kan ook automatisch je schijf defragmenteren. Hierdoor is WDC een handige alles-in-een tool die automatisch je schijf opschoont en defragmenteert.

Gratis downloaden

Wise Disk Cleaner wordt uitgebracht onder een bundleware licentie. In de praktijk betekent dit dat je het programma gratis kunt downloaden en installeren. Tijdens de installatie krijg je echter de keuze om om extra software te kopen. Kies je hier niet voor dan kun je WDC toch gewoon gebruiken.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.