Ultimate Windows TweakerUltimate Windows 10 Tweaker

Geplaatst op: - bijgewerkt op (578 weergaven)
Ultimate Windows Tweaker

Ultimate Windows Tweaker

Windows 10 aanpassen is makkelijker dan je denkt. Zeker met de juiste software zet je het uiterlijk van Windows 10 gemakkelijk naar eigen hand. Een van de programma’s die je kunt gebruiken om het uiterlijk en vele andere aspecten van Windows 10 aan te passen is Ultimate Windows Tweaker.

UWT, zoals ik deze software in deze review zal noemen, kun je gratis downloaden via de site van de ontwikkelaars. Voor het aanpassen van Windows 10 heb je versie 4 nodig van UWT. Voor eerdere versies van Windows zijn alleen versie 3 en 2 van het programma geschikt.

Mogelijkheden

UWT biedt een groot aantal mogelijkheden voor het naar smaak aanpassen van de interface van Windows 10. Je kunt nieuwe achtergronden toevoegen of het startmenu anders opbouwen. Verder kun je ook de kleuren van menubalken en de achtergronden van contextmenu’s aanpassen.

Naast mogelijkheden voor het aanpassen van het uiterlijk biedt UWT ook veel andere opties. Zo kun je Windows 10 aanpassen op een manier die ervoor zorgt dat Microsoft veel minder van jouw privacy gevoelige informatie in handen krijgt.

Ook kun je Windows 10 sneller maken door bijvoorbeeld tijdens het opstarten minder programma’s automatisch te laten uitvoeren. Ook is het makkelijk om Windows 10 veiliger te laten werken door het aanpassen van de ingebouwde firewall.

Systeemeisen

UWT 4, de nieuwste versie van het programma, is alleen geschikt voor Windows 10. Om het programma te kunnen installeren moet je de Windows 10 op je computer gebruiken. Doet Windows 10 het op jouw computer zonder problemen? Dan kun je UWT downloaden en installeren via de link bovenaan deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.