StartUp Delayer - Windows sneller opstarten.StartUp Delayer – Windows sneller laten opstarten

Geplaatst op: - bijgewerkt op (896 weergaven)
StartUp Delayer - Windows sneller opstarten.

StartUp Delayer

Een van de meest gehoorde klachten over Windows is de tijd die het duurt om een Windows PC op te starten. Door het maken van aanpassingen in het register en andere instellingen kun je Windows sneller laten opstarten.

Het nadeel aan het op deze manier sneller maken van je computer is dat je moet weten wat je doet. Niet alle processen en programma’s die tijdens het opstarten van Windows worden geladen kun je zomaar uitzetten.

Gelukkig is er ook een handig, en gratis, programma om je Windows computer sneller te laten opstarten. StartUp Delayer analyseert de programma’s die tijdens het opstarten van Windows worden geladen en schakelt vervolgens alleen programma’s in die noodzakelijk zijn voor het goed laten werken van Windows.

Software uitschakelen of later opstarten

Programma’s die niet essentieel zijn voor een goede werking van Windows kun je naar keuze helemaal uitschakelen of op een later moment laten opstarten. Zo heb je veel sneller je Windows bureaublad voor je neus zodat je gelijk kunt beginnen met werken.

Voorbeelden van programma’s die je niet gelijk vanaf het begin nodig hebt zijn bijvoorbeeld Acrobat Reader, je Office pakket of de Google Chrome plugin. Deze processen en applicaties worden, zodra je computer is opgestart alsnog gestart.

Wil je Windows sneller laten opstarten? Dan is StartUp Delayer een handig programmaatje om te installeren. Het pakket is gratis maar er is ook een betaalde versie die meer mogelijkheden biedt. De laatste versie van StartUp Delayer werkt met alle versies van Windows, ook Windows XP en Windows 10 kun je sneller laten opstarten met deze handige tool.

Windows sneller opstarten met StartUp Delayer.

Windows sneller opstarten met StartUp Delayer.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.