Secunia PSI downloadenSecunia PSI houdt je computer veilig en up-to-date

Geplaatst op: - bijgewerkt op (590 weergaven)
Secunia PSI downloaden

Secunia PSI

Een veilige en betrouwbaar werkende computer hangt nauw samen met software en drivers die up-to-date zijn. Maak jij je zorgen over de veiligheid van je PC of is je PC traag of loopt hij zelfs vast? Dan kan dat op een probleem met verouderde software of drivers wijzen. 

Het handmatig bijwerken van de drivers behorende bij de hardware in je PC is een flinke klus. Maar als je ook alle software op je computer handmatig moet bijwerken dan heb je bijna een dagtaak aan het downloaden, installeren en correct instellen van de software op je pc.

Secunia PSI

Met Secunia PSI (Personal Software Inspector) maak je het jezelf een stuk makkelijker. De tool scant en checkt voor alle hardware of er nieuwe drivers beschikbaar zijn. Ook voor de software op je computer checkt Secunia het internet naar nieuwe versies.

Zijn er nieuwe drivers beschikbaar voor de hardware in je computer of heeft Windows 10 nieuwe versies van bepaalde systeemonderdelen uitgebracht die de Windows 10 update niet heeft opgepikt? Dan zal Secunia automatisch deze nieuwe drivres of software automatisch downloaden en installeren.

Hoe werkt Secunia PSI?

Secunia PSI werkt volledig automatisch. Na het downloaden en installeren van de tool zal Secunia automatisch je Windows 10 of Windows 8 installatie scannen. Ook de hardware in je computer en alle geïnstalleerde programma’s worden in deze scan meegenomen.

Na de volldige scan zal Secunia je systeem een score geven. Is deze score 100%, zoals in de afbeelding hieronder, dan is je computer voorzien van de nieuwste versies van drivers en software. Is de score lager? Dan kun je per programma-onderdeel en per driver zien waar een update nodig is.

Secunia checkt automatisch of er nieuwe software en drivers beschikbaar zijn.

Secunia checkt automatisch of er nieuwe software en drivers beschikbaar zijn.

Wil je gelijk een driver bijwerken of een Windows 10 update downloaden? Dan kan dat met een muisklik. Het aanklikken van het programma of de driver waarvoor een update beschikbaar is volstaat om deze bij te werken.

Tot slot

Het bijwerken van drivers en programma’s op je computer of laptop is nog nooit zo gemakkelijk geweest met Secunia PSI. De software scant je computer en werkt deze met een muisklik automatisch bij. Vooral voor drivers en software die je minder vaak gebruikt is dat erg gemakkelijk.

Wil je Secunia PSI downloaden? Via de link bovenaan deze handleiding kun je de nieuwste versie van deze gratis tool downloaden. Helaas is Secunia PSI geen Nederlandstalige software. Het programma is momenteel alleen in het Engels beschikbaar.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.