Vistumbler: gratis downloadenJe wifi-netwerk verbeteren met Vistumbler

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.003 weergaven)
Vistumbler: gratis downloaden

Vistumbler

Een trage wifi verbinding, een wegvallend signaal of een instabiele verbinding. Helaas kent iedereen wel een woonhuis of kantoor waar deze problemen met draadloos internet spelen. En dat is erg vervelend, zeker als je afhankelijk bent van wifi op je smartphone of tablet.

Vistumblr is de ideale tool om je wifi-netwerk te optimaliseren. En dat wil je zeker doen als je last hebt van de hierboven beschreven problemen met je wifi. Maar ook als je wil weten waar in jouw omgeving access-points staan of waar wifi versterkers actief zijn kun je VisTumbler prima gebruiken.

VisTumbler is een tool die alle draadloze netwerken in de buurt scant en deze vervolgens overzichtelijk weergeeft. Naast standaard gegevens zoals de naam (het SSID) van het netwerk en antwoord op de vraag of het netwerk actief is wordt ook informatie weergegeven die je kunt gebruiken voor het optimaliseren van je netwerk.

Vistumblr toont veel informatie over beschikbare wifi netwerken.

Vistumblr toont veel informatie over beschikbare wifi netwerken.

Zo kun je in de kolommen Signal en High Signal zien welke wifi netwerken een sterk signaal aanbieden. Staat jouw eigen wifi netwerk in de lijst met een zwakker signaal dan het wifi netwerk van je buren? Dan heb je werk te doen. Plaats een wifi versterker om jouw netwerk sterker te maken en zorg op deze manier voor een betere wifi dekking.

Ook toont Vistumlber informatie over de kanalen die wifi-netwerken in jouw buurt gebruiken. Zitten er veel access points en wifi versterkers op hetzelfde kanaal? Dan loont het vaak de moeite om van kanaal te wisselen. Dit doe je via in de instellingen van je modem of versterker. Gebruik bij voorkeur een kanaal dat niet door andere wifi devices wordt gebruikt.

Tot slot

Trage wifi, geen wifi, instabiele wifi: allemaal erg vervelende symptomen van problemen met je draadloze internet. Met behulp van VisTumbler breng je eenvoudig de omgeving waarin jouw access point moet werken in kaart. Zijn er veel andere wifi netwerken of gebruiken veel access points hetzelfde kanaal? Probeer dan daar mee te spelen.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.