Performance Test downloaden gratisHoe snel is mijn computer? Check het met Performance Test

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.650 weergaven)
Performance Test downloaden gratis

Performance Test downloaden.

PassMark Software is een bekende ontwikkelaar van shareware programma’s voor het benchmarken van computers en laptops. De bekendste tool van Passmark is BurnInTest maar ook WirelessMon en het in deze review besproken PerformanceTest zijn beide shareware programma’s van de ontwikkelaar.

Performance Test is een tool waarmee je de overall performance van een computer of laptop kunt meten. Ik heb de gratis versie van het programma gedownload en geïnstalleerd; in deze bespreking lees je mijn ervaringen met de tool.

Downloaden en installeren

Performance Test wordt aangeboden onder een shareware licentie. Dit betekent dat iedereen die dat wil de tool gratis mag downloaden verspreiden. Aan het gebruik van Performance Test zijn de eerste 30 dagen geen kosten verbonden. Wil je na de proefperiode blijven benchmarken dan moet je een licentie kopen. Deze kost eenmalig $27.

De download van het programma is fors en omdat de server van Passmark niet supersnel is duurt de download ook best lang. Het programma installeert na de download wel lekker vlot. Er wordt geen spyware of malware meegeleverd in de vorm van een toolbar of een andere ongewenste extra.

Hoe snel is mijn computer?

 

Om te zien hoe Performance Test werkt heb ik het programma na de installatie aan het werk gezet om te zien hoe snel mijn computer is. Door middel van een groot aantal tests over de verschillende onderdelen van mijn configuratie meet het programma de snelheid van je laptop of computer. Hieronder zie je de belangrijkste onderdelen waarop het programma de snelheid van je PC meet.

Performance Test meet hoe snel mijn computer is.

Performance Test meet hoe snel mijn computer is.

Benchmarken is een intensief proces voor je computer. En dat heb ik gemerkt. Tijdens het uitvoeren van de tests reageerde mijn computer zeer regelmatig niet meer op muis of toetsenbord. Dat was best vervelend maar onvermijdbaar: als je wil weten hoe snel je computer is moet deze maximaal belast worden. Bij maximale belasting gaan bepaalde onderdelen traag of niet reageren en dat is wat er gebeurt als je Performance Test uitvoert.

Is de benchmark eenmaal afgerond dan presenteert het programma je de resultaten van het harde werk. Op de vijf belangrijkste onderdelen die de snelheid van je PC bepalen geeft het programma scores. Deze scores worden opgeteld en gemiddeld; tot slot krijgt je computer een totaalscore. Hoe hoger deze is  hoe sneller je computer.

Zo snel is mijn computer ;-)

Zo snel is mijn computer 😉

Tot slot

Over mijn ervaringen met Performance Test kan ik kort zijn: het programma doet wat het doet. Je computer wordt uitgebreid getest en aan het eind van alle tests heb je een compleet antwoord op de vraag: hoe snel is mijn computer?

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.