GWX - windows 10 negerenGWX, voor als je niet over wil naar Windows 10

Geplaatst op: - bijgewerkt op (386 weergaven)
GWX - windows 10 negeren

GWX – windows 10 negeren

Wil je niet over naar Windows 10 omdat je pc het niet ondersteunt of omdat je te gehecht bent aan Windows 7 of Windows 8? Dan kan dat lastig zijn: Microsoft doet erg haar best om je toch te doen overstappen.

Gelukkig is er GWX, een tool die ervoor zorgt dat je geen meldingen meer krijgt over een update naar Windows 10. Verder verwijdert GWX ook verwijzingen naar Windows 10 uit de Windows versie die je nu gebruikt.

GWX verwijdert allereerst de Windows 7 en 8 update die zorgt voor *update naar Windows 10* meldingen. Maar daarnaast zorgt deze tool er ook voor dat jouw computer of laptop zich niet automatisch laat updaten naar Windows 10.

Verder zorgt GWX Control Panel voor meer schijfruimte op je computer of laptop met Windows 7 of 8. Doordat het programma automatisch alles wat met een mogelijke update naar Windows 10 verwijdert van je schijf win je eenvoudig een paar GB aan ruimte.

Het startscherm van GWX.

Het startscherm van GWX.

Tot slot: updaten kan verstandiger zijn

Een overstap naar Windows 10, ik kan me voorstellen dat niet iedereen daarop zit te wachten. En een gratis tool als GWX helpt je bij het negeren van overstap-berichten van Microsoft. Je kunt zo zonder steeds lastig gevallen te worden met vragen en verwijzingen naar de nieuwste Windows versie lekker werken op Windows 8 of 7.

Toch zit er een risico aan het weigeren van een automatische update naar Windows 10. Zeker op de langere termijn zullen oudere Windows versies minder veilig zijn omdat Microsoft stopt met de beveiligingsupdates van oudere Windows versies.

Wil je niet overstappen op Windows 10? Voorlopig kan je dat eenvoudig voorkomen met GWX. Maar uiteindelijk zul je toch over moeten naar de nieuwste versie van Windows.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • A.Biemans

    waarom is mijn progamma \video Deluxe 15 en FotoStory 2015 DELUXE niet compatible met windows 10 ?
    Met windows 8.1 had ik nooit problemen.
    Graag een duidelijke oplossing a.u. b.
    A.Biemans