gpu-zGPU-Z – Systeembeheer software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.106 weergaven)

gpu-z

gpu-z

Als je een echte computer-expert bent dan kun je niet zonder goede diagnostische en systeembeheer software. Met goede software is het beheren van een computer een stuk gemakkelijker. Ook bij computer problemen kun je snel en adequaat optreden als je over de juist software beschikt om problemen op te sporen. Voor problemen met de grafische kaart van je computer is de GPU-Z software aan te raden. Met de gratis software, die je via de link naast dit artikel kunt downloaden, is het mogelijk om veel informatie over de grafische kaart en de bijbehorende GPU te verzamelen.

Met versie 0.7.1. van GPU-Z, die gisteren werd uitgebracht door de ontwikkelaars van de tool, kom je snel veel te weten over de videokaart in je computer. Onder meer de fabrikant, het model, het type en de snelheid van de grafische chip en de snelheid en de hoeveelheid van het geheugen op je videokaart worden getoond. Daarnaast biedt het gratis programma nog veel meer informatie over de videokaart in je computer. De software lijkt qua uiterlijk erg op CPU-Z, een programma dat je kunt gebruiken om informatie over je processor te verzamelen, maar wordt ontwikkeld door een andere maker.

De GPU-Z software wordt aangeboden voor een aantal versie van het Windows besturingssysteem. Heb je een Linux of Apple computer? Dan zul je op zoek moeten gaan naar een andere programma, GPU-Z werkt alleen onder Windows. Deze gratis software downloaden en proberen? Gebruik de link naast dit artikel.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.