batterycare softwareLanger werken met de accu van je laptop met BatteryCare

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.430 weergaven)
batterycare software

batterycare software

Als je een laptop gebruikt om onderweg, op je werk of thuis op de bank lekker te werken of te internetten dan weet je hoe irritant het is als je accu weer eens leeg is.

Gelukkig is er BatteryCare: gratis software die je helpt om de batterij van je laptop langer mee te laten gaan. De naam van deze software is BatteryCare en vandaag kwam er een nieuwe versie uit van het programma.

Naast het optimaliseren van het gebruik van de accu in je laptop kan deze gratis software ook extra informatie geven over de accu. Met deze informatie kun je bewuster omgaan met de accu van je laptop waardoor deze langer mee gaat en minder snel slijt.

Ook helpt BatteryCare je met op zijn tijd helemaal leegmaken van de accu in je laptop. Dit proces heet ‘leeglopen’ en door dat regelmatig te doen gaat je accu langer mee. Ook kan de software bepaalde toepassingen afsluiten als je laptop niet is aangesloten op de lader. Zodra de lader is aangesloten zullen deze programma’s weer opgestart worden.

Tenslotte kan de batterycare software bepaalde energieslurpende zaken in Windows aanpakken. Zo kan de software de Aero interface van Windows 10 en oudere versies van Windows uitzetten. Op deze manier bespaar je veel energie die nu gebruikt kan worden om langer op je laptop te werken.

BatteryCare kun je gratis te downloaden op de website van de ontwikkelaar. Als je veel onderweg bent met je laptop en je merkt dat je accu vaak leeg is dan is het gratis downloaden en installeren van de BatteryCare software wellicht een hand hulpmiddel.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.