WinzipWinzip – bestanden in- of uitpakken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.070 weergaven)
Winzip

Winzip

In het verleden was Winzip een van de meestgebruikte gratis programma’s voor Windows computers. Om bestanden in- en uit te pakken was Winzip vroeger namelijk de enige goede keuze.

Tegenwoordig zijn er veel meer gratis programma’s om bestanden mee te comprimeren. Toch blijft Winzip een prima keuze voor mensen die een simpel programma zoeken voor het in en uitpakken van grote bestanden.

Maar ook als je een groot aantal bestanden wil versturen via e-mail of via een cloud-dienst dan kan het handig zijn om deze bestanden eerst in te pakken. Zo kun je een grote bijlage versturen in plaats van een groot aantal kleine.

Winzip wordt al geruime tijd uitgebracht door Corel. De fabrikant van grafische software nam het bedrijf achter Winzip in 2006 over. De ontwikkeling van de Winzip software heeft sindsdien niet stilgestaan.

Toch heeft Winzip veel last van concurrentie. Vooral Winrar is een geduchte concurrent. Maar ook de standaard zip-ondersteuning in Windows 10 en Windows 8 zorgt ervoor dat veel mensen geen aparte software voor het inpakken en uitpakken van bestanden meer gebruiken.

Wil je toch software downloaden om bestanden mee te verkleinen? Dan is Winzip een prima keuze: een grote groep gebruikers blijft al jaren trouw aan Winzip omdat het programma goed werkt, makkelijk te leren is en omdat het natuurlijk gratis is.

Nieuwe versie

Deze week bracht Corel versie 19.5 van Winzip uit. Zowel de gratis versie (Winzip Standard) als de betaalde versie (Winzip Pro) kregen de update naar versie 19.5. De betaalde versie biedt naast uitgebreide mogelijkheden tot het in- en uitpakken van bestanden ook een uitgebreide backup functie. Voor mensen die simpelweg een folder met foto’s willen inpakken is de standaard versie van Winzip afdoende.

Wil je Winzip downloaden dan kan dat via de link naast deze pagina. Je vindt op die pagina download-links voor de gratis versies van Winzip die draaien op Windows. Ook Windows XP wordt nog steeds ondersteund. Heb je vragen over of problemen met Winzip? Dan kun je onder deze handleiding reageren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.