Winrar gebruik je voor het maken van RAR bestanden.Winrar downloaden – de beste inpak en uitpak software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.510 weergaven)
Winrar downloaden

Winrar

Wil je Winrar downloaden? Dan kan dat natuurlijk op deze pagina. Waarom je Winrar zou moeten downloaden? Daarvoor zijn verschillenden redenen. Allereerst is Winrar het meest gebruikte programma om grote bestanden (foto’s, mp3-bestanden) in te pakken zodat deze minder ruimte op je harddisk of usb-stick innemen. Alles over de gratis Winrar software lees je op deze pagina.

Winrar is een gratis programma dat je kunt gebruiken om bestanden in- of uit te pakken. Handig als je een aantal foto’s per mail wil versturen of als je een volledig muziek-album in mp3 formaat ineens op een usb-stick wil zetten. Met Winrar kun je heel snel bestanden aan een archief toevoegen maar ook het openen van ingepakte bestanden uit een archief is erg makkelijk.

Winrar ondersteunt een groot aantal bestandsformaten voor ingepakte bestanden:

  • .rar is het eigen formaat van Winrar; dit .rar formaat wordt het meest gebruikt
  • .zip is een populair formaat voor ingepakte bestanden, ook dit wordt door Winrar ondersteunt.
  • .ace, .7z, .iso, .bin en .tar zijn enkele andere formaten die je met Winrar kunt uitpakken.

Windows, Android en Linux

Winrar is al jaren het beste programma om bestanden mee in- of uit te pakken. Een van de redenen daarvoor is het grote aantal besturingssystemen dat ondersteunt wordt. Je kunt Winrar downloaden voor Windows, Linux, FreeBSD en Android. Maar ook mensen die op een Apple Mac werken kunnen met Winrar aan de slag: er is namelijk ook een Winrar versie voor Apple Mac.

Heb je een .rar bestand ontvangen en heb je geen idee wat erin zit? Met Winrar kun je het bestand uitpakken en zo de inhoud bekijken. Maar ook ook .zip, .7z en .tar bestanden vormen geen probleem voor Winrar. En dat je het programma daarnaast ook op een groot aantal computers, laptops en smartphones kunt gebruiken is alleen maar handiger.

Nu Winrar downloaden?

Ben je na het lezen van deze pagina geinteresseerd geraakt in Winrar en wil je het gratis programma nu downloaden? Dan kan dat via de link bovenaan deze pagina. Ook via de website van het bedrijf dat Winrar ontwikkeld kun je het programma natuurlijk gratis downloaden, die site vind je hier.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

  • m.vonk

    Als ik muziekbestanden krijg toegestuurd in win-rar moet ik dan ook zelf winrar installeren om deze muziek te kunnen afspelen.op schijf branden /kopiëren enz?

    • Nee, Winrar is niet noodzakelijk (maar wel handig). Je kunt .RAR bestanden met veel verschillende programma’s uitpakken. Ook Windows verkenner kan volgens mijn rar uitpakken.