winNC downloadenWinNC – gratis software voor het beheren van bestanden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (774 weergaven)
winNC downloaden

winNC

WinNC is een programma voor Windows dat je kunt gebruiken in plaats van de Windows Verkenner. WinNC biedt uitgebreide mogelijkheden voor het kopieren, maken, verplaatsen en verwijderen van bestanden en mappen.

Meer informatie of dit programma nu downloaden? Lees mijn review van WinNC en vind uit of het programma een alternatief is voor Total Commander.

De ontwikkelaars van WinNC hebben gekozen voor deze naam omdat men probeert de aloude Norton Commander software te klonen. Dit programma, dat jarenlang het enige serieuze alternatief voor Microsoft software voor bestandsbeheer was, wordt al lang niet meer gemaakt maar nog steeds door sommige mensen gemist.

WinNC is als probeerversie gratis te downloaden. Als je besluit het programma te blijven gebruiken dan zul je een licentie moeten kopen. En dat is gelijk het eerste nadeel van WinNC in vergelijking met het ook populaire Total Commander.

Mogelijkheden

WinNC biedt in grote lijnen dezelfde mogelijkheden als Total Commander. De interface van WinNC lijkt ook sterk op de interface van dat programma. Zo is het scherm in twee helften verdeeld waardoor je snel bestanden van de ene map naar de andere map kunt slepen.

Verder kun je met behulp van snelkoppelingen makkelijk naar andere locaties op je computer navigeren en is het mogelijk om bestanden rechtstreeks in- of uit te pakken. Verder kun je met WinNC zoeken naar bestanden op je computer en is het mogelijk om via snelkoppelingen muziek of afbeeldingen te openen.

De interface van WinNC is opgedeeld in twee helften.

De interface van WinNC is opgedeeld in twee helften.

Nu downloaden?

De shareware versie van WinNC kun je rechtstreeks downloaden via de link naast deze pagina. Via die link download je versie 7.3.0.0. van het programma, dat is momenteel de nieuwste versie.

WinNC werkt alleen op Windows computer en laptops. Alle versies vanaf Windows XP kun je uitbreiden met WinNC. Voor Linux en OS X zul je op zoek moeten naar een ander programma voor het beheren van bestanden.

Tot slot

WinNC is een prima keuze voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor de Windows Verkenner. Ben je echter al een Total Commander gebruiker? Dan is een overstap naar WinNC niet noodzakelijk: beide programma’s bieden vrijwel dezelfde mogelijkheden.

De verschillen zijn vooral cosmetisch van aard: WinNC ziet er net wat mooier uit dan Total Commander. Qua functionaliteit verschillen beide tools voor het beheren van bestand niet wezenlijk van elkaar.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.