USB Drive Letter ManagerUSB Drive Letter Manager – USB schijfstations beheren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (556 weergaven)
USB Drive Letter Manager

USB Drive Letter Manager

USB Drive Letter Manager (USBDLM in het kort) is een handige tool voor het beheren van USB schijfstations. Het programma wordt onder een freeware licentie uitgebracht en voor particulier gebruik mag je het programma gratis downloaden.

USBDLM is ideaal voor mensen die veel werken met verschillende USB-schijfstations of met USB card-readers die geschikt zijn voor meerdere types geheugenkaarten.

Met de tool kun je namelijk zelf aangeven welke drive-letter een bepaald USB-station moet krijgen. Op zich is dat niet zo erg spannend met maar een USB-drive. Gebruik je echter meerdere stations dan kan dat erg handig zijn om niet in de war te komen.

Als je een card-lezer gebruikt dan kun je er met USBDLM voor kiezen om de verschillende stations voor USB-kaarten pas een drive-letter toe te kennen op het moment dat je er een USB-kaart insteekt. Op deze manier blijft je computer verschoond van overbodige stations die je niet kunt bereiken (omdat er geen USB-kaart inzit) en die dus geen functie hebben.

Ook kan USB Drive Letter Manager schijfletters toekennen aan USB apparaten op basis van de grootte, het type of de naam van het schijfstation.

Zodra USBDLM een schijfstation een letter heeft toegekend krijg je in je scherm te zien welke letter dit is en wat voor schijf hierbij hoort.

 

Gratis downloaden voor particulieren, zakelijke gebruikers betalen

USB Drive Letter Manager wordt onder een freeware licentie uitgebracht. Dit betekent dat particulieren het tooltje gratis mogen downloaden en gebruiken. Ook educatieve instellingen en andere non-profit organisaties morgen USBDLM gratis gebruiken.

Voor zakelijk gebruik moet een licentie gekocht worden. Gelukkig liggen de prijzen van zo’n licentie laag; voor een paar dollar kun je de tool onbeperkt gebruiken in een commerciële omgeving.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.