PowerisoPowerISO – ISO bestanden uitpakken of mounten

Geplaatst op: - bijgewerkt op (22.262 weergaven)
Poweriso

Poweriso

PowerISO is een programma dat je kunt gebruiken om een ISO bestand uit te pakken. Via een handige interface open je het ISO bestand met daarin jouw film of game-download. Maar ook kun je de inhoud van een ISO na het mounten openen met Windows Verkenner of Total Commander.

De inhoud van de ISO wordt vervolgens in de mappen zoals ze in de ISO staan weergegeven. Je kunt nu het hele bestand ineens uitpakken in een folder naar keuze. Ook kun je een selectie maken van de bestanden die je wil uitpakken. In de meeste gevallen is het verstandiger om de hele ISO uit te pakken. Zo voorkom je dat je bestanden mist.

Mensen die games downloaden van internet kennen het ISO formaat vast. Veel games die je download worden namelijk aangeboden als ISO. Maar ook films en muziek-cd’s worden af en toe als iso bestand aangeboden. Een ISO is niets meer dan een ‘image’ of 1 op 1 kopie van een originele schijf. Je kunt met een ISO op verschillende manieren aan de slag, een van die manieren is met het programma PowerISO.

 

PowerISO downloaden.

PowerISO downloaden.

DVD of CD Mounten

Een tweede mogelijkheid om te kunnen werken met de inhoud van een ISO is door het bestand te mounten. Mounten betekent: de inhoud van een ISO als virtuele schijf weergeven op je computer. Zo kun je met PowerISO een iso bestand mounten als een z-drive. En zo kun je de inhoud van de ISO heel eenvoudig bereiken. Het mounten van iso bestanden is vooral handig als je een spelletje hebt gedownload dat je wil installeren op je computer. Door de ISO te mounten is het heel makkelijk om een spel goed te installeren.

PowerISO is geen gratis programma. Je kunt een probeer-versie downloaden via de link naast deze pagina. Wil je grotere ISO bestanden openen of mounten? Dan heb je een licentie nodig voor het programma. Voor kleinere ISO bestanden blijft PowerISO ook als gratis versie gewoon te gebruiken.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

 • Koen

  Hallo, ik probeer nu al een week te werken met PowerISO. Ik heb films gedownload en die staan op mijn harde schijf als ISO bestand. Daarna heb ik de betaalde versie van PowerISO gekocht. Nu wil ik de film branden op een dvd, zodat ik de film kan afspelen in een dvd speler.
  Ik gebruik Power iso om de iso file te selecteren en brand het op een dvd.
  Maar die gebrande dvd wordt niet herkend door de dvd speler!
  Als ik dan kijk wat er op de dvd staat (via Verkenner op mijn computer) , dan staat hetzelfde ISO bestand nu op de dvd. Maar dat is dus blijkbaar niet het goede formaat.
  Dus een simpele vraag: hoe krijg ik een ISO file van een complete film van mijn computer op een afspeelbare DVD?

  • Je moet het ISO bestand branden als een DVD video. Klik op de ‘Burn’ knop en selecteer het ISO bestand. PowerIso zal het ISO bestand nu uitpakken en de mappen zo op de DVD branden dat een stand-alone speler ermee uit de voeten kan.