FolderMove: gemakkelijk complete mappen kopieren of verplaatsen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (439 weergaven)

FolderMove is een freeware tool die je veel tijd, moeite en schijfruimte kan besparen. Met FolderMove kun je namelijk installatiefolders verplaatsen van de ene harddisk naar de andere. De tool verplaatst de folders en zorgt dat de programma’s in de folder gewoon blijven werken vanaf de nieuwe locatie.

FolderMove werkt alleen onder Windows: zowel Windows 10 als Windows 7/8 werken probleemloos samen met de tool. Verder kun je alleen folders en mappen verplaatsen met daarin software die je zelf hebt geinstalleerd. Systeemfolders kunnen niet verplaatst worden met FolderMove.

FolderMove interface.

De FolderMove interface is overzichtelijk en gebruikersvriendelijk.

FolderMove is zeer eenvoudig in het gebruik. Selecteer eerst de folder die je wil kopieren. Klik hiervoor op de ‘browse’ knop. Geef vervolgens in het tweede veld ‘move to’ een map op waar je de geselecteerde map naartoe wil kopieren. Om een map volledig te kopieren klik je tenslotte op ‘Move and set to symbolic link’. FolderMove gaat vervolgens aan de slag met het verplaatsen van de folder. Dit kan, afhankelijk van de grootte van de originele folder, best even duren.

Om ervoor te zorgen dat software na het verplaatsen van een folder gewoon blijft werken maakt FolderMove zogenaamde symbolische mappen aan. Deze symbolische mappen bevatten geen bestanden, nemen daarom geen ruimte in, en verwijzen naar de nieuwe mappen met daarin de bestanden die benodigd zijn.

FolderMove is een freeware programma dat je zonder kosten mag gebruiken en distribueren. Het is mogelijk om de bronbestanden van de tool aan te passen. De ontwikkelaar van FolderMove heeft ervoor gekozen om zijn programma niet open-source te maken.

Wil je ruimte maken op een SSD door grote mappen naar een andere harddisk te kopiëren? Of wil je de grote folders die bepaalde games aanmaken graag naar een andere schijf verplaatsen? In beide gevallen is FolderMove dan een prima tool. Via de link bovenaan deze pagina kun je de nieuwste versie van FolderMove gratis downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.