gratis software downloaden: UnlockerEen bestand verwijderen lukt niet? Met Unlocker lukt het vaak wel

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.196 weergaven)
gratis software downloaden: Unlocker

Unlocker

Probeer je een bestand te verwijderen maar krijg je de foutmelding: ‘de bewerking kan niet worden voltooid omdat het bestand in een ander programma is geopend’? Dan heb ik een oplossing voor je. Unlocker is de naam van dit programma dat gemaakt wordt door ioBit. En het mooiste is dat je deze software gratis mag downloaden.

Als je films download, bestanden aanmaakt of foto’s opslaat raakt je harddisk langzamerhand steeds voller. En dat is op zich geen probleem. Wat wel een probleem kan zijn is het feit dat een volle harddisk of ssd vaak leidt tot een trage computer. En dat is erg irritant.

Waarom bestanden verwijderen zorgt voor een snelle computer

Heb je een trage computer dan helpt het om eens grote schoonmaak te houden onder je opgeslagen bestanden. Check dus de mappen waarin je muziek, series of films opslaat na het downloaden en vergeet ook de map niet waar je browser-downloads in worden opgeslagen. Daarnaast vind je in de mappen mijn documenten en mijn afbeeldingen ook vaak veel bestanden die niet langer nodig zijn.

Heb je eenmaal een goed overzicht van alle bestanden die je wil verwijderen? Ga dan aan de slag: open Windows Verkenner en verwijder de mappen die niet langer nodig zijn. Helaas zijn er af en toe mappen die zich niet makkelijk laten verwijderen.

Je krijgt bijvoorbeeld de foutmelding: ‘de bewerking kan niet worden voltooid omdat het bestand in een ander programma is geopend’. Maar ook andere meldingen komen voor. Je kunt in zo’n geval het bestand dus niet verwijderen.

Gelukkig is er dan ioBit Unlocker. Open de tool en selecteer de map of het bestand dat zich niet laat verwijderen. Vink aan dat je het toch echt wel wil verwijderen en probeer dan nogmaals via de Verkenner om het bestand of de map weg te gooien. In de meeste gevallen lukt dat nu wel!

 

Adware alert!

ioBit Unlocker is beschikbaar als gratis download. Ook mag je het programma verder verspreiden en is het legaal om de software te kopieren. Gratis komt altijd met een prijs en dat geldt ook voor dit programma. Tijdens de installatie wordt namelijk de Ask! Toolbar geinstalleerd. Wil je dit niet? Vink dan tijdens de installatie uit dat je deze wil installeren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.