EaseUS - partities maken op je harde schijfEaseUS Partition Master – Je harde schijf opdelen in partities

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.152 weergaven)
EaseUS - partities maken op je harde schijf

EaseUS

Ben je op zoek naar software om partities op harde schijven te vergroten, te verkleinen of deze op een andere manier aan te passen? Dan kan dat heel goed met EaseUS Partition Master.

Van dit programma verscheen gisteren een nieuwe versie met een aantal wijzigingen vergeleken met eerdere versies van deze software.

Alleen voor Windows

EaseUS is een programma dat alleen geschikt is voor Windows. Alle versies vanaf Windows XP worden ondersteund. Wil je partities beheren op Linux of Apple Mac systemen? Dan zul je op zoek moeten naar alternatieven.

EaseUS wordt uitgebracht in zowel een gratis als betaalde versie. Voor thuisgebruik volstaat de gratis versie. Ben je een expert of wil je tot in detail werken met de partities op computersystemen? Dan is de betaalde versie meer wat voor jou.

Wil je precies weten wat de verschillen zijn tussen de gratis en de betaalde versie van dit programma? Check dan deze pagina. Ook kun je natuurlijk de gratis software downloaden en kijken of deze versie doet wat hij moet doen? Wil je meer mogelijkheden? Koop dan de software via de site van de ontwikkelaars.

Partitie of harddisk?

Heb je geen idee wat een partitie is of twijfel je over het verschil tussen een partitie en een harde schijf? Dan nu eerst wat informatie over beide begrippen.

Een harde schijf is een fysieke schijf met daarin bewegende delen (traditioniele HDD) of geheugen (een SSD). Harde schijven kun je kopen in verschillende soorten en maten.

Op een harde schijf kun je partities maken.

Een partitie is een stuk van een harde schijf dat bruikbaar is door het besturingssysteem. Grote harde schijven kun je verdelen in meerdere partities om zo beheer van je computer eenvoudiger te maken.

Zo kun je een deel van je schijf gebruiken voor Windows en kun je een ander deel gebruiken voor de opslag van data. Partities zijn delen van een harde-schijf die je met software kunt beheren.

NB. Voor de veiligheid van je data is een veilige opslag van data is een andere partitie niet geschikt. Partities maken namelijk (in bijna alle gevallen) deel uit van dezelfde schijf.

Als deze crashed dan zijn waarschijnlijk alle partities ook beschadigd. Gebruik voor een backup altijd een andere fysieke (USB) schijf.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • Tineke Metsch

    Mijn harde schijf is opgedeeld in vier partities. De C-schijf is bijna vol, terwijl de D schijf groter is en vrijwel leeg. Ik kan in opslagbeheer het volume van de C-schijf wel verkleinen, maar niet vergroten (de optie blijft grijs). Ik wil het volume van de D-schijf toevoegen aan de C-schijf. Hoe moet dat?