bittorrent syncBittorrent Sync – bestanden delen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (996 weergaven)
bittorrent sync

bittorrent sync

Bittorrent Sync is een programma dat wordt ontwikkeld door de ontwikkelaars van het Bittorrent protocol. Met Bittorrent Sync kun je heel makkelijk bestanden uitwisselen tussen door jou geauthoriseerde apparaten. Zo kun je bestanden opslaan op je computer om deze op een later moment op je smartphone te openen.

Bittorrent Sync werkt op basis van dezelfde p2p techniek als programma’s om te downloaden met Bittorrent. Je kunt met Bittorent Sync echter niet downloaden van bestanden die andere gebruikers uploaden. Het programma is een zogenaamd closed source p2p file synchronization tool. In normaal Nederlands: een programma om privé bestanden (en dat kunnen films, mp3’s, documenten of afbeeldingen zijn) via p2p techniek uit te wisselen tussen verschillenden (mobiele) apparaten.

Bittorrent Sync kwam oorspronkelijk uit in 2013. Toen had het programma een groot aantal mogelijkheden die gratis te gebruiken waren. Naarmate nieuwere versies uitkwamen werden steeds meer van de mogelijkheden van het programma betaald. Zo kun je in de oorspronkelijke versie een onbeperkt aantal mappen synchroniseren tussen tablets, laptops en smartphones. Inmiddels is dat aantal beperkt tot 10.

Vooral geschikt voor bestandsuitwisseling

Ondanks de steeds verder afnemende gebruikersmogelijkheden voor de gratis versie van het programma is Bittorrent Sync een prima alternatief voor cloud-opslag. Bittorrent Sync gebruikt namelijk geen servers om jouw bestanden op te slaan. Daardoor is Bittorrent Sync een stuk veiliger dan cloud-opslag. Verder is het delen van bestanden binnen jouw mobiele apparaten erg gemakkelijk: voor het uitwisselen van bestanden die je graag op verschillende plekken wil gebruiken is Bittorrent Sync een erg goede keuze.

Verder kun je uiteraard kiezen voor de betaalde versie van het programma. Voor 3 euro per maand verdwijnen alle limieten en kun je onbeperkt bestanden en mappen synchroniseren. Het gratis programma en de betaalde versie van Bittorrent Sync bieden beide ondersteuning voor een groot aantal besturingssystemen. Zo worden uiteraard Windows en OS X ondersteunt maar ook kun je de software gratis downloaden voor iPad, iPhone en Android. Tenslotte kunnen ook FreeBSD en Linux gebruikers de software gratis downloaden.

Een schermafbeelding van Bittorrent Sync, een handige synchronisatietool voor Windows, Android en Mac.

Een schermafbeelding van Bittorrent Sync.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.