Aomei – partities maken, vergroten en verkleinen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.354 weergaven)
Aomei partities maken, vergroten en verkleinen.

Aomei

Een partitie is een stukje van de harde schijf in je computer. Op de meeste computers en laptops bestaat de harddisk maar uit een partitie, de c: schijf. De reden hiervoor is simpel: het maken van partities kost tijdens de installatie van een nieuwe computer net even wat meer tijd.

Toch kan het ook heel handig zijn om je harde schijf in meerdere stukken te verdelen. Zo kun je alle films en series op een aparte partitie zetten om het overzicht te behouden. Ook kan het handig zijn om grote games of programma’s op een aparte partitie te zetten om je computer sneller te maken.

Let op

Het maken, vergroten, verkleinen of samenvoegen van partities kan risico’s opleveren voor de data op je harde schijf. Gebruik software voor het aanpassen van de partities van je computer dan ook alleen als je weet wat je doet.

Welke software

Een van de programma’s die je kunt gebruiken om partities groter of kleiner te maken is Aomei Partition Assistent. Dit programma kun je gratis downloaden via de link naast deze pagina. Wil je meer functies of ga je het programma zakelijk gebruiken? Dan is het kopen van een licentie noodzakelijk.

Een partitie groter of juist kleiner maken kan eenvoudig met Aomei.

Een partitie groter of juist kleiner maken kan eenvoudig met Aomei.

Aomei Partition Master biedt alle mogelijkheden die je van software voor beheren van partities kunt verwachten. Ook in de gratis versie kun je zo goed als alle standaard-handelingen probleemloos verrichten.

Zo kun je partities groter of juist kleiner maken. Bij het kleiner maken van een partitie kun je er zelfs voor kiezen om een partitie helemaal samen te voegen met de hoofdpartitie. Zo kun je de harddisk in je computer volledig inzetten als C:-schijf.

Andersom kan natuurlijk ook. Je kunt met de Aomei software je C-schijf gemakkelijk onderverdelen in twee gelijke stukken. Op het ene stuk zet je vervolgens je Windows installatie en de belangrijkste programma’s. Het andere deel van je  harddisk, dat nu als D-schijf wordt gebruikt, kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het opslaan van al je media.

Aomei Partition Master downloaden

Via de link naast deze pagina kun je Aomei Partition Master gratis downloaden. Ook vind je op die pagina een link naar de betaalde versie van het programma. Download en installeer het programma alleen als je weet wat je aan doen bent: partities bevatten gegevens en deze kunnen verdwijnen als je een foute bewerking uitvoert met dit programma!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.