Mailstore - backup maken van je e-mail.Mailstore – Een backup van je e-mail maken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.928 weergaven)
Mailstore - backup maken van je e-mail.

Mailstore

Voor iedereen die op zoek is naar een programma om een back-up te maken van je e-mail inbox biedt Mailstore de perfecte oplossing. Met dit programma maak je namelijk eenvoudig een backup van je inbox. Of je nu de email-service van Ziggo gebruikt of via webmail van Gmail of Yahoo werkt, Mailstore zorgt voor een goede backup.

Wil je een backup maken van je inbox met Mailstore? Dan moet je allereerst het programma downloaden en installeren. Je kunt via de link naast deze handleiding de Mailstore downloadpagina vinden. Daar kun je het programma gratis downloaden. De installatie van Mailstore is simpel: doorloop de stappen en installeer het programma met de standaard instellingen. Deze zullen voor de meeste gebruikers prima voldoen.

Vervolgens kun je na het opstarten beginnen met het maken van een backup van je inbox. Geef aan van welke aanbieder van e-mail je een backup wil maken. Vervolgens geef je de login gegevens, in het geval van webmail zoals Gmail of Live Mail of voor POP3 e-mail, waarna Mailstore een backup maakt van alle berichten en contacten voor deze betreffende e-mail dienst. Je kunt dit voor al je e-mail-accounts doen zodat je op je eigen computer een archief krijgt van alle e-mails die je ooit verstuurd en ontvangen hebt.

Ondersteunde e-mail diensten

Mailstore werkt samen met zo goed als alle e-mail diensten Hieronder een overzicht van ondersteunde diensten.

 • Thunderbird en Seamonkey (beide van Mozilla)
 • Gmail, Live Mail en Yahoo Mail
 • Microsoft Outlook 2003 en hoger
 • Outlook Express en Windows Mail
 • Microsoft Office 365
 • Microsoft Exchange Server 2003 en hoger

 

Alleen voor Windows

Mailstore is beschikbaar voor Windows computers en laptops. Naast Windows worden geen andere besturingssystemen ondersteunt. Verder werkt Mailstore probleemloos samen met Windows 10 en is er sinds versie 8.3 van het programma ondersteuning voor Outlook 2016.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 • jose van bree

  Beste mensen,
  Ik ben overgegaan van W.L.M nar Outlook.com.Heb de mails die ik wilde bewaren ondergebracht bij mailstore.
  Nu is er het probleem dat ik bepaalde mails die binnen zijn gekomen bij W.L.M. had ondergebracht bij Mijn videoos(bibliotheken) sommige videos alleen als bijlage, andere met de mail er nog bij
  .Deze videoos kan ik niet afspelen met outlook.com.
  Kan ik ze op een of andere manier toch nog onderbrengen bij mailstore?(de videoos die nog als mail onder WLM stonden, heb ik wel al onder gebracht bij Mailstore .)

 • Dick Revers

  In het programma Mailstore wil ik E-mails exporteren. Ik volg de instructies voor het exporteren, maar krijg de volgende foutmelding:
  IMAP-server heeft een fout geretourneerd.
  User is authenticated but not connected ( BAD )
  wat gaat hier mis of wat doe ik fout ?
  Heel graag uw medewerking, bij voorbaat dank.