Windows 10 makkelijk opnieuw installeren met DriverBackup!DriverBackup – makkelijk en snel Windows 10 opnieuw installeren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.184 weergaven)
Windows 10 makkelijk opnieuw installeren met DriverBackup!

DriverBackup!

Heb je problemen met Windows 10 of Windows 8 en wil je je computer opnieuw installeren? Reken dan op een flinke klus. Windows 10 opnieuw installeren kost namelijk veel tijd en moeite. 

Gelukkig is er gratis software om een nieuwe Windows installatie gemakkelijker en sneller te maken. Met DriverBackup kun je gemakkelijk een backup maken van alle drivers op je Windows computer. Na een schone installatie van Windows kun je deze driver-backup terugzetten zodat je alle recente drivers weer tot je beschikking hebt.

Het grote voordeel van deze methode is natuurlijk de tijdwinst die je boekt na het opnieuw installeren van Windows. Het los installeren van de drivers voor je videokaart, ssd, netwerkkaart of usb adapter duurt vaak lang. Zeker omdat je na het installeren van elke driver je computer opnieuw moet opstarten. Met DriverBackup zet je ineens alle drivers terug die je nodig hebt. Een keer opnieuw Windows opstarten je computer is klaar voor gebruik.

Hoe werkt het?

DriverBackup scant na de installatie je computer. Alle drivers die op dat moment gebruikt worden worden in een overzichtelijke lijst weergegeven. Met een druk op de knop ‘backup’ maakt het programma nu een bestand aan met daarin alle drivers. Dit bestand kan nu op een locatie naar keuze worden opgeslagen.

Wil je een selectie van de huidige drivers op je computer backuppen? Dan kun je via de vinkjes in het selectiescherm bepaalde drivers uit de back-up halen. Dit is vooral handig voor generieke drivers: deze worden in de regel toch al standaard met Windows 10 meegeleverd en het back-uppen van deze drivers is niet noodzakelijk.

DriverBackup maakt een backup van alle drivers op een Windows 10 computer of laptop.

DriverBackup maakt een backup van alle drivers op een Windows 10 computer of laptop.

Als je Windows 10 opnieuw hebt geïnstalleerd kun je via hetzelfde programma de back-up die je van de drivers hebt gemaakt terugzetten. Dit duurt maar enkele ogenblikken. Na een herstart van je computer is deze weer voorzien van alle belangrijke en meest recente drivers. Snel, handig en gemakkelijker wordt het opnieuw installeren van Windows 10 niet.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie