Acronis - een backup makenAcronis True Image – Een backup maken van een harde schijf

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.218 weergaven)
Acronis - een backup maken

Acronis True Image

Acronis True Image is een handig programma dat onder een shareware licentie wordt uitgebracht. Ben je op zoek naar een gebruikersvriendelijk en betrouwbaar programma voor het maken en terugzetten van een backup? Download dan Acronis True Image 2017.

Mogelijkheden Acronis

Acronis True Image biedt verschillende mogelijkheden voor het maken van een backup.

Sla je backup altijd extern op

Denk er om dat het maken van een backup nog maar de helft is van een goede backup.
Sla je backup altijd op een externe locatie op zodat je er ten alle tijde bij kunt komen in het geval van problemen met de daadwerkelijke bestanden.
Goede locaties voor het opslaan van een backup zijn bijvoorbeeld de cloud (Microsoft, Amazon, Google) of een USB schijf die je in een kluis plaatst.

Alleen belangrijke bestanden backuppen

Allereerst kun je ervoor kiezen om een selectie te maken van belangrijke bestanden op je computer. Denk bijvoorbeeld aan je documenten, afbeeldingen en foto’s, belastingaangiftes en andere financiële gegevens.

Selecteer de mappen of bestanden in Acronis en laat het programma weten dat je deze bestanden wil backuppen. Acronis zal vervolgens automatisch de door jou geselecteerde bestanden in een backup plaatsen.

Zodra de backup klaar is ontvang je een melding. Zorg er nu voor dat je de backup op een veilige locatie opslaat.

Een backup van je harde schijf

Ook kun je een backup maken van een harde schijf of van een partitie op je harde schijf. Kies je voor het maken van een backup van je systeemschijf dan zit dus ook het besturingssysteem met alle drivers in deze backup.

Heb je Windows 7, Windows 8 of Windows 10 geïnstalleerd en werkt de installatie goed? Maak dan een backup van je computer en zet deze terug als er problemen ontstaan met je Windows install.

Ook voor deze backup geldt: sla hem op in een veilige omgeving zodat de backup niet verloren gaat als je computer het niet meer doet.

je harddisk opschonen door een backup te maken van grote bestanden

Een van de handige mogelijkheden van Acronis is de functie om een backup te maken van alleen grote bestanden op je harde schijf. Vooral als je harddisk vol dreigt te raken is deze mogelijkheid een echte uitkomst.

Acronis True Image scant je hele harde schijf of SSD op grote bestanden en bestanden die maar weinig gebruikt zijn. Deze bestanden worden vervolgens in een backup geplaatst zodat je de bestanden nog wel hebt maar ze je harde schijf niet overvol maken.

Ruimte vrijmaken op een volle harddisk door grote bestanden te backuppen

Ruimte vrijmaken op een volle harde schijf door grote bestanden te backuppen

Een backup maken op je NAS

Acronis True Image biedt een handige mogelijkheid die je in staat stelt om snel een backup te maken op je NAS. het programma herkent je Synology, Qnap of Western Digital NAS en stelt automatisch voor om hier je gemaakte backup op te slaan.

Tot slot

Wil je Acronis True Image uitproberen? Dan kan dat 30 dagen gratis. Na deze proefperiode moet je een licentie kopen voor het programma om het te mogen blijven gebruiken.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • Mathieu de Kort

    Ik heb Acronis 2017 geïnstalleerd in Windows 10, iedere keer als ik Acronis opstart wordt mijn internet modem opnieuw opgestart. Acronis zelf werkt goed, ik kan het alleen niet activeren. Is er een mogelijkheid om dit lokaal te doen.