Tinywall downloadenTinywall – een lichtgewicht en gratis firewall voor Windows

Geplaatst op: - bijgewerkt op (872 weergaven)
Tinywall downloaden

Tinywall

Firewall software is van essentieel belang voor de beveiliging van je computer of laptop. Wil je een lichtgewicht en gratis firewall downloaden en heb je een computer of laptop met minimaal Windows Vista? Dan is Tinywall een prima keuze.

Tinywall is een firewall die fungeert als uitbreiding van de standaard Windows Firewall. Groot voordeel hiervan is dat je computer nauwelijks trager wordt door het installeren van het programma. Verder is de download voor Tinywall door de integratie met de Windows Firewall slecht 1 megabyte groot en is het programma volledig Nederlandstalig.

Mogelijkheden

Tinywall biedt een aantal mogelijkheden die allen als doel het beschermen van je computer, je privacy en je bestanden. Zo biedt het programma snelle instellingen om al het netwerkverkeer van en naar je computer met een muisklik te blokkeren.

Maar ook kun je met een muisklik een bepaald programma toch toegang geven tot het internet. Verder wordt je hosts file standaard beveiligd zodat je niet stiekem omgeleid kunt worden naar andere sites als je jouw favoriete websites bezoekt.

Verder ziet het programma welke computers en andere netwerkapparaten er binnen je lokale netwerk actief zijn. Met een druk op de knop stel je jouw computer open voor alle computers binnen je LAN terwijl je nog steeds beschermd bent tegen inbrekers van buitenaf.

Tot slot zijn alle instellingen binnen Tinywall met een wachtwoord te beveiligen. Zo voorkom je dat hackers via een omweg je firewall blokkeren en zo toch toegang krijgen tot jouw computer of laptop.

Downloaden en installeren

Tinywall kun je gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina. Het bestandje is slechts 1MB groot. Wel is het .Net framework benodigd. Deze uitbreiding van Windows is echter standaard geinstalleerd op bijna alle computers met daarop Windows Vista en hoger.

Tijdens de installatie, die verder erg straight-forward is, kun je aangeven welke taal je wil gebruiken voor de schermen in de Tinywall firewall. Nederlands wordt ondersteund maar ook kun je ervoor kiezen het programma in een andere taal te gebruiken.

Tot slot

Bij vragen of problemen met de Tinywall Firewall kun je uiteraard reageren onder deze korte review. Ook op de site van de ontwikkelaars vind je veel informatie over deze gratis firewall.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.