gratis antivirus van MicrosoftMicrosoft Security Essentials – Gratis Antivirus

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.473 weergaven)

gratis antivirus van Microsoft

Gratis Antivirus


De bescherming van je privé gegevens op de computer heeft natuurlijk de hoogste prioriteit. De bescherming van je computer tegen virussen kun je goed regelen met veel verschillende software. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Norton en AVG. Zij bieden goede anti-virus bescherming tegen een vast bedrag per jaar. Ook is het mogelijk om gratis anti virus software te downloaden. Zo ontwikkelt Microsoft een gratis anti-virus programma onder de naam Security Essentials.

De Microsoft Security Essentials is gratis anti-virus software voor computers die draaien onder Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Als je computer Windows 8 draait dan zit daar al standaard een anti-virus programma op geinstalleerd. Het installeren van de Microsoft Security Essentials is dan ook niet nodig.

Ervaringen

De ervaringen met de Microsoft Security Essentials zijn wisselend. In een groot onderzoek van kwam de software van Microsoft uit op een score beneden gemiddeld. In een reactie op dat onderzoek liet Microsoft weten 100% achter haar anti-virus programma te staan. Daarnaast is het zo dat elk anti-virus programma uitblinkt op een bepaald gebied. Wil je je computer gratis beschermen tegen virussen? Dan is het absoluut een goed idee om de Microsoft Security Essentials gewoon te proberen.

Een van de grote voordelen van de gratis anti-virus software van Microsoft is het lage gebruik van zowel geheugen als harddisk-ruimte. De Microsoft Security Essentials kunnen dan ook prima gebruikt worden om oudere computers en laptops te beschermen tegen virussen en andere narigheid. Daarnaast zal het programma alleen werken op een computer die een legale versie van Windows heeft geinstalleerd. Gebruik je een illegale Windows versie (wie doet dat tegenwoordig nog?) dan zal de software niet werken.

De bescherming van je computer kun je op verschillende manieren regelen. Zo is het mogelijk om handmatige je computer of laptop te laten controleren op virussen. Dat kan via een uitgebreide of quick-scan. Ook kun je instellen dat het programma op vaste tijden in de week je computer scant op de laatste virussen, spyware en adwaren.

Vooral voor thuis

De gratis anti-virus software van Microsoft is vooral geschikt voor mensen die hun privé computer of laptop (die draait op een geschikte versie van Windows) willen beschermen tegen virussen en spyware. Voor bedrijven adviseert Microsoft een betaald anti-virus programma. Het voordeel van een gratis anti-virus programma als de Microsoft Security Essentials is natuurlijk dat niets je tegenhoudt in het zo vaak als nodig installeren van de software. Heb je een laptop en een desktop computer? Dan kun je de software gratis downloaden en deze op beide apparaten installeren.

Wil je gratis anti-virus software downloaden om zo je computer te beschermen tegen virussen? Dan kun je overwegen om de Microsoft Security Essentials te downloaden via de link naast dit artikel. Heb je ervaringen met deze software? Laat het dan weten als reactie op dit artikel. Heb je goede alternatieven? Dan horen we dat ook graag!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie