gratis online virusscanner - housecallHousecall – Gratis Online Virusscanner

Geplaatst op: - bijgewerkt op (9.335 weergaven)

Gratis online virusscanners zijn er in vele soorten en maten en dat is maar goed ook. Een virus kan je computer grondig de vernieling in helpen om maar niet te spreken over de eventuele schade die je oploopt als gevolg van gestolen wachtwoorden en het verlies van persoonlijke gegevens. Met een online virusscanner kun je eenvoudig en snel je computer laten controleren op virussen, malware en andere schadelijke software die je privacy en computer in gevaar brengen.

Een van de bedrijven die een gratis online virusscanner aanbiedt is Trendmicro. Dat is een grote naam binnen de wereld van beveiligingssoftware. Het bedrijf levert anti virus software aan bedrijven en zorgt voor de online beveiliging bij enkele grote multinationals. Ook voor thuisgebruikers biedt Trendmicro een groot aantal anti-virus oplossingen. Een van die oplossing is de gratis online virusscanner die het bedrijf onder de naam ‘HouseCall’ op de markt brengt.

Housecall is te vinden via deze link. Op de website die zich opent vind je een tweetal online virusscanners die je gratis kunt gebruiken. Beide scanners zijn alleen beschikbaar voor Windows computers. Tot op dit moment staat Windows 8 niet in het rijtje met ondersteunde besturingssystemen. Waarschijnlijk zal deze anti-virus software gewoon werken onder Windows 8 maar helemaal zeker is dat niet.

Zoals gezegd biedt Housecall twee soorten online virusscanners. De ene variant kun je gebruiken als je een 32bit versie van Windows draait, de andere variant is geschikt voor Windows 64bit. Na het aanklikken van de versie van deze gratis online virusscanner die je wilt gebruiken opent zich een download. Deze moet je opslaan en na het downloaden openen om de virusscanner te starten. Na het accepteren van de download en het installeren van het kleine programma opent zich een scherm zoals hieronder te zien is.

gratis online virusscanner - housecall

De interface van Housecall, een gratis online antivirusscanner.

In het bovenstaande scherm is te zien hoe je met Housecall je computer eenvoudig en gratis scant op de aanwezigheid van virussen en andere software die je computer kapot maakt of zelfs privacy gevoelige gegevens doorspeelt. De systeemeisen om deze gratis online virusscanner te gebruiken zijn terug te vinden op de website. Als je computer niet al te oud is zal deze software zeker werken. Handig voor als je geen software op je computer hebt geïnstalleerd die je tegen virussen beschermt. Een tip: gebruik altijd een virusscanner, ook als je deze online virusscanner gebruiktt.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie