UncheckyUnchecky – software installeren zonder toolbars

Geplaatst op: - bijgewerkt op (621 weergaven)

Unchecky

Unchecky

Veel software die je gratis van internet kunt downloaden wordt meegeleverd met ‘handige’ toolbars, extra software en wijzigingen in de startpagina van je browser. Heel erg irritant maar logisch als je je bedenkt dat gratis software voor haar inkomsten afhankelijk is van dit soort toevoegingen aan een verder fijn programma.

Voor iedereen die gratis software wil downloaden en installeren zonder zich verdere zorgen te hoeven maken over ongewenste extra’s is er Unchecky. Een superhandig en gratis programma dat automatisch alle opties die niet nodig zijn tijdens de installatie van een programma uitvinkt (‘unchecked’).

Unchecky draait op de achtergrond en doet zijn werk onzichtbaar.

Unchecky draait op de achtergrond en doet zijn werk onzichtbaar.

Naast deze mogelijkheid biedt Unchecky ook op andere manieren bescherming tegen ongewenste software tijdens de installatie. Zo krijg je automatisch een melding wanneer een programma tijdens de installatie extra software wil installeren. Met deze melding kun je vervolgens zelf controleren of je echt dit programma wil installeren of dat het een vorm van malware is.

Downloaden

Unchecky is een programma dat je gratis mag downloaden. De broncode van de software is niet openbaar. Gelukkig is er wel een versie van het programma beschikbaar in het Nederlands. Deze versie kun je downloaden via de link naast deze pagina.

Unchecky draait op zo goed als alle computers, de systeemeisen zijn laag. Het programma is alleen beschikbaar voor Windows. Van dat besturingssysteem worden alle versies van XP ondersteunt.

Mogelijkheden

Wil je nog meer weten over de mogelijkheden en voordelen van Unchecky? Bekijk dan onderstaande video die door de ontwikkelaar van Unchecky via Youtube wordt gedeeld. Ben je enthousiast en wil je dit gratis programma nu downloaden? Gebruik dan de link bovenaan deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.