EMETBescherm je computer tegen exploits met EMET

Geplaatst op: - bijgewerkt op (529 weergaven)
EMET

EMET

EMET is een gratis programma van Microsoft dat Windows computers beter beschermt tegen exploits. Zowel bekende exploits als beveiligingsproblemen die nog niet in kaart zijn gebracht worden door EMET geblokkeerd. Hierdoor wordt je computer een stuk veiliger en ben je beter beschermt tegen allerhande software die kwade bedoelingen heeft.

Deze week bracht Microsoft een beta-versie uit van de Enhanced Mitigation Experience Toolkit (afgekort EMET ;)) software die je via de link naast deze pagina gratis mag downloaden. Als je op zoek bent naar extra beveiliging van je privacy en gegevens dan is het downloaden en installeren van dit programma aan te raden.

Hoe beschermt EMET tegen exploits?

EMET is een klein programma dat eigenlijk heel eenvoudig voor veel extra bescherming zorgt. Het programma verplicht het Windows besturingssysteem en andere software die op je computer of laptop geinstalleerd staat tot het gebruik van beveiligingsmethodes.

Deze beveiligingsmethodes worden door Windows ondersteunt en zorgen ervoor dat programma’s minder makkelijk geheugen kunnen gebruiken. Ook het uitvoeren van taken wordt beperkt waardoor exploits niet zonder toestemming kunnen opstarten.

Geen vervanging van firewall of anti-virus software

Anti-exploit software is geen vervanging van antivirus software en een firewall. EMET (en alternatieven) moet altijd gecombineerd worden met een goede virusscanner en een firewall.

Microsoft adviseert het gebruik van EMET voor iedereen die een Windows Vista of hoger gebruikt. Wil je op een vergelijkbare manier je computer beschermen tegen exploits? Dan kun je ook software downloaden die wordt ontwikkeld door Malwarebytes. Dat bedrijf ontwikkeld anti-exploit software die op vergelijkbare wijze werkt.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.