Windows Live Movie Maker gratis downloadenVideo bewerken met Windows Live Movie Maker

Geplaatst op: - bijgewerkt op (990 weergaven)
Windows Live Movie Maker gratis downloaden

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker is een gratis programma dat ontwikkeld is door Microsoft. Gebruikers van Windows 7 en 8 konden met deze tool zelf videobestanden bewerken en deze branden op DVD.  

Ook gebruikers van Windows 10 kunnen nu met Windows Live Movie Maker aan de slag. Via de site van Microsoft kun je namelijk de Live Essentials downloaden: Windows Live Movie Maker maakt onderdeel uit van deze gratis software download.

Windows Live Movie Maker 2011 is een complete oplossing voor het bewerken van videobestanden die je met een camcorder of smartphone hebt gemaakt. Met het programma is het mogelijk om teksten toe te voegen aan video’s en ook kun je videobestanden samenvoegen of juist filmpjes inkorten. Verder biedt Movie Maker 2011 mogelijkheden tot het omzetten van video en kun je ondertiteling toevoegen.

 

Met Live Movie Maker kun je niet alleen video bewerken en omzetten. Na het bewerken van de video kun je je eigengemaakte film namelijk ook eenvoudig verspreiden. Je kunt de film uploaden op internet of hem eenvoudig branden op een dvd. Dit kan rechtstreeks vanuit het programma en je hebt hier dan ook geen extra software voor nodig. Ook kun je met het programma film downloads via bijvoorbeeld Spotnet op een dvd branden.

Tot slot

Movie Maker 2011 richt zich vooral op thuisgebruikers en op mensen die snel een videobestand willen bewerken. Voor gebruikers die op zoek zijn naar software voor  het professioneel bewerken van film en videobestanden zijn andere tools meer geschikt.

Vooral de mogelijkheden om te werken met filters en lagen zal een professionele gebruiker missen in dit gratis software van Microsoft. Ben je echter op zoek naar een gratis programma om snel een film of videobestand te bewerken? Dan is deze tool een aanrader.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.