LossLessCutLossless-Cut: knippen en plakken in video-opnames

Geplaatst op: - bijgewerkt op (967 weergaven)
LossLessCut

LossLessCut downloaden

Lossless-Cut is een videobewerkingsprogramma voor Windows 10, Apple en Linux. Met de gratis tool kun je heel gemakkelijk, en zonder kwaliteitsverlies, scenes of hele stukken verwijderen uit een opname. Lossless-Cut wordt uitgebracht onder een open-source licentie. Je kunt het programma daarom gratis downloaden, kunt de broncode inzien en je de software ook kostenloos verspreiden.

Het grote voordeel van Lossless-Cut in vergelijking met andere tools voor het knippen en plakken in video’s is de hoge snelheid waarmee de tool zijn werk doet. Dit komt omdat Lossless-Cut geen bewerkingen uitvoert met videobestanden tijdens of na het knippen en plakken van fragmenten uit een video. Hierdoor hoeft Lossless-cut haast geen beroep te doen op de CPU van je computer, wat op haar beurt weer zorgt voor een hoge snelheid.

Door het ontbreken van bewerkingsmogelijkheden is Lossless-Cut bijvoorbeeld erg geschikt voor het inkorten van lange video’s. Denk bijvoorbeeld aan opnames die zijn gemaakt met een drone of videobeelden afkomstig van een dash-cam. Het is vaak niet nodig om deze bij te snijden of van effecten te voorzien.

Lossless-Cut is niet geschikt om video om te zetten of om videobestanden te comprimeren. De functionaliteit van het programma beperkt zich puur tot het knippen en plakken van stukken video in opnames. Wil je een videobestand omzetten, bijsnijden of op een andere manier bewerken omdat je hem wil uploaden via Youtube? Of ben je op zoek naar een gratis tool waarmee je video kunt converteren voor een iPad of iPhone? Dan zijn andere tools, zoals bijvoorbeeld Handbrake, beter geschikt.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie