ConvertXtoDVDConvertXtoDVD – divX, xVid naar DVD branden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.813 weergaven)
ConvertXtoDVD

Convert XtoDVD

Als je regelmatig een film download van het internet dan weet je dat die vaak in de meest vreemde bestandsformaten op je computer terecht komen. divX, Xvid, avi, wmv, mpeg en MKV zijn een aantal van die formaten die je tegenkomt tijdens het downloaden van films.

In sommige gevallen kan het handig zijn om van dit soort filmbestanden een DVD te kunnen maken. Hoe je van dit soort formaten een dvd maakt die je op elke dvd speler kunt afspelen lees je op deze pagina. Een tipje van de sluier is alvast dat je er een gratis programma voor nodig hebt: met ConvertXtoDVD kun je heel makkelijk diverse filmbestanden op een DVD branden.

ConvertXtoDVD

Om van bijna elk willekeurig videoformaat zelf een dvd te maken heb je software nodig. Een aantal dure programma’s is geschikt om van een vreemd bestandsformaat een dvd te maken. Gelukkig is er ook gratis software die je kunt gebruiken om van divX en Xvid bestanden een dvd te maken.

ConvertXtoDVD is zo’n programma, en het mooie is dat ConvertXtoDVD ook nog eens gratis te downloaden is op de website van de ontwikkelaars. Het programma blijft niet gratis, je kunt namelijk alleen de trial versie gratis downloaden. Deze werkt voor een beperkt aantal dagen, daarna zul je een licentie moeten kopen. De trial versie kun je wel goed gebruiken om te kijken of ConvertXtoDVD de software is die voor jou het meest handig is.

Met de software maak je eenvoudig zelf een dvd van een groot aantal bestandsformaten. De meest populaire formaten worden ondersteund maar ook minder vaak voorkomende formaten kun je met ConvertXtoDVD eenvoudig omzetten naar een dvd-schijfje. De software is Nederlandstalig en wordt uitgebracht als shareware.

Geluid (mp3) omzetten naar DVD

Naast het omzetten van video is ConvertXtoDVD ook erg handig voor het omzetten van geluid naar DVD. De gratis software ondersteunt een groot aantal audio-formaten. Ook is het mogelijk om zelf een dvd menu te maken voor de films die je van internet download.

Je kunt tesnslotte ook prima tv-series op dvd branden met deze software. Hieronder een screenshot van ConvertXtoDVD, de beste software om van je videobestanden een dvd film te maken voor je stand-alone dvd-speler.

De interface van ConvertXtoDVD

De interface van ConvertXtoDVD

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 reacties

 • jwp

  Hoe komt u er bij dat Convertxtodvd freeware is, het is absoluut geen freeware, wel is het gratis te downloaden, maar dan heb je een trial versie.
  Voordat u iets publiceert moet u zich wel eerst goed op de hoogte stellen van de belangrijke feiten.

  • martijn

   Er kan soms helaas een foutje sluipen in de beschrijvingen die geschreven worden bij elke programma. Daarom kunnen gebruikers reageren zodat ik eventuele foutjes uit de beschrijving kan halen. Bij deze is dat gebeurt. Bedankt voor de tip 🙂

 • JWP

  Nog steeds staat hierboven vermeld dat convertxtodvd een gratis programma is, dit is NIET het geval, je moet dit programma kopen.
  Het foutje is dus nog steeds niet uit de beschrijving gehaald.

 • Nett

  Hoi! Vraagje: Hoe kan ik die zgn NZB bestanden naar (bv) AVI of WMV converteren? Ik deel nl graag (detective-)series via mn Google-Drive, maar deze verwerkt, zover ik iig weet, dit formaat niet. En nu ik hier toch ben: Waar kan ik meer/uitgebreiderde info mbt “Paint” vinden? Ondanks dat ik engels zeer goed beheers kom ik niet uit de voeten met alle ’technische’ formuleringen, en zonder een grafische achtergrond is dit (imo) niet echt een intuitief programma, hooguit voor de hand liggende bewerkingen zoals vergroten/-kleinen. Ik wil me heel graag verder gaan verdiepen in Paint en/of fotobewerking, maar er zijn zo ontzettend veel opties die ik zonder uitgebreide (nl) toelichting niet weet te hanteren. Ik heb het meer dan eens geprobeerd, maar dat resulteerde steeds in bagger XL. Alle info is welkom en gewaardeerd! Groetjes, Nett ~: )

 • Wim

  Vraag: Ik heb een gekochte versie van CovertXtoDVD 5. Na een herinstallatie van windows 10 ben ik het programma kwijt, en de zeer uitgebreide (3 regels op een A4tje) sleutel is ook zoek. Enig idee hoe k m’n eigenlijke versie, dus geen trial versie terug kan krijgen (Nederlands)?
  Via de geleverde cd-rom kan ik alleen maar een trial versie downloaden, er wordt gevraagd naar de zeer uitgebreide sleutel die ik dus kennelijk kwijt ben.