Ashampoo Burning Studio.Gratis een DVD branden met Ashampoo Burning Studio Free

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.288 weergaven)
Ashampoo Burning Studio.

Ashampoo Burning Studio Free.

Ashampoo Burning Studio Free is de perfecte tool voor iedereen die op zoek is naar gratis software voor het branden van een DVD of CD.

Het programma maakt het branden van media naar een DVD of CD erg gemakkelijk. Maar ook het rippen van een DVD naar een videobestand is zo gepiept.

Meer over Ashampoo Burning Studio in mijn review van deze gratis tool. Wil je nu een DVD branden of een CD rippen? Via de link bovenaan deze review kun je Ashampoo Burning Studio Free gratis downloaden.

Downloaden en installatie

Zowel de download als het installatieproces van Ashampoo Burning Studio Free verlopen zonder veel problemen. Het installatiebestand van de tool is rond de 30MB groot. Via mijn verbinding was het bestand in enkele ogenblikken binnen.

Na het openen van het bestand start de installatie meteen. Uiteraard moet je akkoord gaan met de voorwaarden van Ashampoo. In de volgende stap moet je een activatiesleutel aanvragen. Dit gaat via de website van Ashampoo. Om een sleutel aan te vragen klik je op de link onderin het scherm.

Vraag via de link / button een gratis activatiesleutel aan.

Vraag via de link / button een gratis activatiesleutel aan.

De activeringscode ontvang je van Ashampoo op het e-mail adres dat je ingeeft op de website waar je de code kunt aanvragen. Zorg er dus voor dat je een e-mail adres gebruikt dat echt bestaat (en waar je toegang tot hebt ;-)).

Heb je de activeringssleutel ontvangen? Copy/paste deze dan in het veld ‘uw licentiecode’ en klik op ‘nu activeren’. Ashampoo Burning Studio Free zal nu geïnstalleerd worden op je computer of laptop.

Een DVD branden met Ashampoo

Na de installatie van Ashampoo Burning Studio Free moet je eerst je PC opnieuw opstarten. Vervolgens kun je de tool opstarten via het startmenu van Windows 10 of via de koppeling op je bureaublad.

Je kunt vervolgens in het startscherm van Ashampoo terecht. Dat scherm ziet er uit zoals in onderstaande afbeelding. Via het menu aan de linkerkant van het startscherm kun je nu een DVD of CD branden.

Het startscherm van Ashampoo Burning Studio Free.

Het startscherm van Ashampoo Burning Studio Free.

Klik op ‘gegevens’ voor het branden van een back-up van belangrijke gegevens, losse mp3 tracks of een film download in MKV bestand. Met de functie ‘Reservekopie + Herstel kun je een complete backup branden van bepaalde mappen op je computer terwijl je via ‘muziek’ of ‘film’ een DVD of CD kunt branden die je kunt afspelen op een stand-alone dvd speler. Tot slot kun je met de gratis versie van Ashampoo ook een imagebestand (.ISO, .BIN) branden op een DVD of CD.

Conclusie

Wil je een gratis programma downloaden voor het branden van een DVD of CD? Of wil je even snel een image bestand terugzetten? Dan kan dat met Ashampoo Burning Studio Free. De tool biedt veel mogelijkheden die ook voor minder ervaren computergebruikers prima te gebruiken zijn.

Het enige grote nadeel aan de tool is het feit dat je voor het gebruiken ervan verplicht bent om je e-mail adres achter te laten. Gelukkig zijn daar omwegen voor (het gebruik van een tijdelijk mail-adres bijvoorbeeld). Verder is het ook vrij eenvoudig om je na de installatie af te melden voor verdere mails van Ashampoo.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.