EZ CD CreatorEZ-CD Audio Converter – muziek rippen en branden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.122 weergaven)
EZ-CD downloaden

EZ-CD downloaden

Wil je graag een muziek-cd rippen of juist mp3 bestanden branden naar een cd of dvd? Dan is EZ CD Audio Converter een prima keuze. Je kunt het programma gratis downloaden maar ook biedt de ontwikkelaar een betaalde variant van de tool.

Deze gratis variant van het programma biedt minder functies maar volstaat voor thuisgebruikers vaak prima. Het rippen van een cd is erg eenvoudig en ook kun je snel een cd branden. Voor veeleisende gebruikers is de betaalde versie van EZ-CD wellicht een betere keuze.

Easy CD DA Creator == EZ CD Audio Converter

EZ CD Audio Converter was tot voor kort verkrijgbaar onder een andere naam. Op downloadcentrum.com las je al eerder over Easy CD Da Creator, dat programma was de voorloper van EZ-CD Audio Converter . Ook die voorloper bood zowel een gratis versie als een betaalde versie met meer mogelijkheden.

Mogelijkheden EZ-CD Audio converter

Met de gratis versie van deze software kun je muziek-cd’s rippen naar mp3. Ook kun je muziek omzetten van het ene formaat naar het andere. Zo kun je bijvoorbeeld .wav bestanden converteren (omzetten) naar mp3. Maar ook andersom behoort tot de mogelijkheden. Verder ondersteunt het programma nog een aantal andere muziekformaten zodat mensen die muziek downloaden in formaten die niet tot de meer gebruikelijke formaten behoren met deze software ook goed uit de voeten kunnen.

De betaalde versie biedt een groot aantal extra mogelijkheden die vooral muziek-professionals zal aanspreken. Zo wordt er tijdens het rippen van een cd automatisch cover-art opgehaald. Verder gaat zowel het rippen als omzetten van muziekbestanden sneller en ook wordt de processor beter gebruikt tijdens het rippen en branden.

De interface met een overzicht van de mogelijkheden tot het rippen en branden van muziek.

De interface met een overzicht van de mogelijkheden tot het rippen en branden van muziek.

Ondersteunde besturingssystemen

De ontwikkelaars van EZ-CD Audio Converter garanderen een probleemloze werking onder computers met daarop Windows. Alle versies van Windows worden ondersteund en ook werkt EZ-CD nog steeds onder Windows XP. Op de website van de software-ontwikkelaar kun je versies voor 32 en 64 bit versies van Windows downloaden. Via de link naast deze pagina kn je

Wil je muziek branden of mp3 rippen op Apple Mac of Linux/Unix computers dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. De EZ-CD Audio Converter software werkt namelijk niet op computers met die besturingssystemen. Verder laten de ontwikkelaars weten dat versies voor Apple Mac voorlopig niet verwacht hoeven te worden.

Versie update 3.1.4.

Ben je een fanatiek gebruiker van EZ-CD Audio Converter dan is het goed om te weten dat er inmiddels een nieuwe versie van het programma beschikbaar is. Check de downloadlink voor zowel de gratis als betaalde versie van dit programma dat perfect geschikt is om snel een cd naar mp3 te rippen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.