Exact Audio Copy downloadenEen 1-op-1 kopie maken van een CD of DVD met EAC

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.048 weergaven)
Exact Audio Copy downloaden

Exact Audio Copy

Exact Audio Copy is een erg handig programma voor mensen die hun muziekcollectie op cd graag willen omzetten naar mp3, ogg of wav. Het rippen van muziek-cd’s is namelijk erg eenvoudig met deze gratis software.

Wil je weten welke hoe je een cd ript en welke mogelijkheden Exact Audio Copy verder biedt? Lees dan mijn handleiding over deze handige gratis tool voor het rippen of kopieren van muziek of data.

Exact Audio Copy is een uitermate geavanceerd programma om audio mee te rippen. De ontwikkelaar, Andre Wiethoff, was ontevreden over de kwaliteit van andere programma’s om muziek mee te rippen. Vooral het rippen van cd’s met daarop lichte beschadigingen was erg moeilijk. Hij maakte daarom in zijn vrije tijd Exact Audio Copy.

 

Exact Audio Copy gebruikt daarom een speciale techniek om cd’s te lezen. Fouten worden gedetecteerd en waar mogelijk hersteld. Verder biedt het programma de mogelijkheid om een rip van een cd te vergelijken met de rips van andere gebruikers. Hierdoor weet je precies hoe de kwaliteit van de door jou geripte bestanden zijn.

Een schermafbeelding uit Exact Audio Copy

Een schermafbeelding uit Exact Audio Copy

Het programma is zeer eenvoudig in het gebruik. Na het inladen van een cd met daarop muziek wordt op internet gezocht naar de juiste tracklisting bij deze cd. Daarna kun je Exact Audio Copy aan het werk zetten. Je kunt muziek-cd’s rippen in verschillenden formaten: onder andere mp3, ogg, wav, mp4 en flac.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

 • mari kastelijns

  Kan ik deze gratis downloaden en hoe werkt het

 • Marc Van Moerbeke

  Beste,
  Ik gebruik EAC om mijn cd’s op harde schijf te zetten. Ik wil ook graag een copy van de cd branden voor gebruik in de auto.
  En daar gaat het mis. Na twee seconden geeft EAC een schrjffout en de cd is verder onbruikbaar. Er staan lege tracks op. Weggooien is het enige wat je nog kan doen met de CD. Wat doe ik fout ???
  Met muzikale groeten.
  Marc