infrarecorder gratis software downloadenEen DVD branden op Windows 10 met InfraRecorder

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.984 weergaven)
infrarecorder gratis software downloaden

infrarecorder

InfraRecorder is een gratis programma voor Windows 10 dat je kunt gebruiken om een dvd of cd te branden. In mijn review van deze tool vertel ik je alles over de mogelijkheden van InfraRecorder. Tot slot geef ik natuurlijk  ook antwoord op de vraag: is InfraRecorder de moeite van het downloaden waard?

InfraRecorder biedt een zestal mogelijkheden die te maken hebben met het branden en lezen van cd’s en dvd’s. Je kunt met InfraRecorder de volgende taken uitvoeren:

  1. Een DVD of CD branden met gegevens;
  2. een muziek-CD of DVD branden;
  3. een DVD-Video of CD-Video branden;
  4. een image bestand branden op een DVD of CD
  5. een 1-op-1 kopie maken van een schijf
  6. kijken welke gegevens er op een schijf staan.

In de schermafbeelding hieronder zie je het startscherm van InfraRecorder op Windows 10. De hierboven beschreven mogelijkheden hebben allemaal een eigen knop waarmee je gelijk kunt beginnen met de taak.

De mogelijkheden van InfraRecoder.

De mogelijkheden van InfraRecoder.

Voordelen van InfraRecorder

InfraRecoder blinkt door haar eenvoudige en intuïtieve bediening uit in gebruiksgemak. Even snel een video branden op dvd? Of snel wat mp3 bestanden branden om muziek te kunnen luisteren in de auto? In enkele stappen is dat zo gepiept.

Verder is ook de optie voor het branden van image-bestanden erg gemakkelijk. Veel software die je van internet download komt binnen als een .ISO bestand. Met InfraRecorder kun je deze images eenvoudig op een dvd of cd branden.

Een laatste voordeel van InfraRecorder is het feit dat de software zonder malware of adware wordt geleverd. En dat is redelijk uniek voor software die je volledige gratis kunt downloaden.

De meeste gratis software wordt meegeleverd met bijvoorbeeld een Ask toolbar of een gratis maar ongewenst extraatje. Dit is niet het geval met InfraRecorder. Na het downloaden kun je deze tool installeren zonder dat je hoeft op te letten dat je bepaalde dingen uitvinkt.

InfraRecorder downloaden

InfraRecorder is alleen beschikbaar voor Windows. Van dit besturingssysteem worden alleen Windows 10, Windows 8 en Windows 7 ondersteunt. Op sommige oudere versies van Windows zal de tool gewoon werken: het installeren van InfraRecorder op oudere Windows versies kan echter tot onverwachte problemen leiden.

Wil je een handig programma voor het branden van een DVD of CD? Of zoek je gratis software voor het branden van een .ISO of .IMG bestand? In beide gevallen is InfraRecorder een prima keuze: gratis, zonder malware en adware en eenvoudig in het gebruik. Een echte aanrader!

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie