DVD Shrink downloaden gratisDVD branden of omzetten met DVDShrink

Geplaatst op: - bijgewerkt op (6.491 weergaven)
DVD Shrink downloaden gratis

DVD Shrink

Wil je een DVD branden die je van internet hebt gedownload? Of ben je op zoek naar software voor het maken van een back-up op een DVD? Probeer dan eens DVD-Shrink.

Ik gebruik zelf DVDShrink al geruime tijd om DVD9 schijven om te zetten naar DVD5. Het programma is hier net even wat gemakkelijker voor te gebruiken dan bijvoorbeeld Nero Burning Rom.

In deze review van DVDShrink vertel ik je meer over mijn ervaringen met DVDShrink. Verder vat ik de mogelijkheden van de tool samen en sluit ik af met wat extra informatie over de verschillende versies van DVDShrink.

Mogelijkheden DVDShrink

De mogelijkheden van DVDshrink zijn eigenlijk heel kort samen te vatten. DVDShrink is in feite een programma voor het branden van DVD’s. Je kunt een DVD branden op basis van een ISO-bestand of CUE bestand. Maar ook kun je losse mappen op een DVD branden.

Daarnaast kun je gemakkelijk een 1-op-1 kopie maken van DVD’s. Ook kun je audio-dvd’s branden met DVDShrink. Ook daarvoor geldt dat zowel image bestanden als losse dvd mappen gebrand kunnen worden.

De software ondersteunt, zoals je al kon lezen in inleiding, zowel standaard als double-layer DVD’s. Dat laatste is erg handig want veel dvd-spelers maar ook sommige laptops kunnen DVD9-schijven niet openen. Om dan toch je dvd te kunnen afspelen kun je via DVDshrink de DVD9 omzetten naar DVD5. Dat laatste formaat wordt door alle dvd-spelers ondersteund.

Een DVD verkleinen

Een laatste mogelijkheid die DVDShrink biedt is het verkleinen van DVD-bestanden. Het woord Shrink betekent in het Engels dan ook verkleinen. Na het openen van een DVD5 of DVD9 kun je snel aangeven welke onderdelen van de DVD niet meegekopieerd hoeven te worden.

Zo kun je ervoor kiezen om bij een film niet alle beschikbare audio mee te nemen maar alleen de Engelse taalbestanden te branden. Ook kunnen copyrightmeldingen en menu’s uit een dvd gehaald worden. Dit allemaal om je DVD te verkleinen en om hem zo sneller te kunnen branden.

De interface van DVD-Shrink: DVD branden en DVD omzetten (ook DVD9 naar DVD5)

De interface van DVD-Shrink: DVD branden en DVD omzetten (ook DVD9 naar DVD5)

Nu downloaden

DVDShrink is gratis te downloaden via de link naast dit artikel. Je kunt op de download-site kiezen voor DVDShrink in het Engels maar ook een aantal andere talen zijn beschikbaar. Helaas kun je DVDShrink niet downloaden in het Nederlands.

DVDShrink is uiteraard beschikbaar onder Windows 10. Ook oudere versies van Windows worden nog ondersteund. Wil je een DVD branden in Windows 10 of Windows 8? Dan gaat dat zeker lukken met DVDShrink.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 • Potter

  mijn dvdshrink opent wel een file en maakt daar een backup van, maar geeft niet de mogelijkheid de file op dvd te branden. Zie ik iets over het hoofd? Dank voor een reactie.

  • John

   Hoi Potter,
   Ik heb hetzelfde probleem. DVD Shrink kan alleen branden als NERO(14) is geïnstalleerd. Ik weel echter niet hoe je DVD Shrink moet linken aan NERO om te kunnen branden met DVD SShrink. Is er misschien iemand die dit probleem weet te tackelen? Alvast bedankt voor je reactie.

   • martijn

    Om DVDshrink zonder Nero te gebruiken om een dvd te branden heb je de gratis ‘free DVD Decrypter’ software nodig. Downloaden via Google en dan installeren. Ga dan in DVDshrink naar ‘edit’ en dan ‘preferences’ ‘file i/o’ en haal vervolgens het vinkje weg bij ‘Enable burning with Nero’.