dBpoweramp Music ConverterdBpoweramp Music Converter – Muziek rippen en omzetten

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.492 weergaven)

dBpoweramp Music Converter

dBpoweramp Music Converter

dBpoweramp Music Converter van ontwikkelaar Illustratie is een freeware programma waarmee je muziek-cd’s kunt rippen. Verder kun je met de gratis versie van dit programma ook audio-bestanden omzetten. Ben je op zoek naar eenvoudige software om een cd te rippen of wil je muziekbestanden omzetten van het ene formaat naar het andere? Download dan nu dBpoweramp Music Converter.

dBpoweramp Music Converter wordt aangeboden onder een Freeware licentie. Voor gebruikers die meer mogelijkheden willen is er ook een betaalde versie van het programma. Als je alleen muziek-cd’s wil omzetten naar mp3 bestanden kun je de gratis versie downloaden. Ook het omzetten van mp3 bestanden naar andere formaten werkt prima in de freeware versie.

Het rippen van cd’s is erg gemakkelijk. Na het inladen van cd in de dvd-speler van je computer hoef je alleen maar aan te geven hoe je de tracks van de cd wil opslaan. Verder kan het programma automatisch de albumtitel en de titels van de tracks op de cd ophalen van internet. Zo maak je heel snel mp3 bestanden met de namen van de tracks op de originele cd.

Het omzetten van muziekbestanden is een tweede functionaliteit van dBpoweramp Music Converter. Het programma werkt samen met een groot aantal bestandsformaten voor audio. Onder andere MP3, OGG, WMA AAC, FLAC en ALAC kunnen worden geopend en gemaakt. Verder kun je muziek-cd’s ook rippen in elk van deze bestandsformaten.

Een schermafbeelding van dBpoweramp Music Converter

Een schermafbeelding van dBpoweramp Music Converter

Voor Windows en Mac

dBpoweramp Music Converter is beschikbaar voor zowel computers met daarop Windows als voor OS X. De versie voor OS X is pas sinds kort beschikbaar. Deze versie biedt dezelfde mogelijkheden als de Windows versie van dBpoweramp Music Converter. Ook het gebruik van de OS X versie is gratis zolang je tenminste alleen cd’s wil rippen of muziekbestanden wil omzetten.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

 • Patrick

  Ik heb een aantal jaren geleden de betaalde versie van DB PowerAmp CD Ripper gekocht. Deze werkte uitstekend.

  Nu probeer ik weer cd’s te rippen, echter krijg binnen een paar seconden bij elke track een error, ongeacht de cd. Ook bij cd’s die ik een paar jaar geleden wel kon rippen vanaf hetzelfde (Samsung) cd station die ik ook nu gebruik.

  Ik lees op internet dat dit wellicht iets met Windows 10 te maken heeft.

  Wat kan hier de reden van zijn?

  Mvgr, Patrick