OpenedFilesViewOpenedFilesView: als het niet lukt een bestand te verwijderen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (686 weergaven)
OpenedFilesView

logo

OpenedFilesView is een tool die af en toe erg handig kan zijn. Je kunt met het gratis programma namelijk zien welke bestanden er allemaal geopend zijn op je computer of laptop.

En dat is vooral erg handig als je tijdens het werken op je computer meldingen krijgt over geopende bestanden die andere software in de weg zitten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het tekstverwerken of tijdens het maken of opslaan van PDF bestanden.

Een andere veelvoorkomende probleem dat te maken heeft met onzichtbaar geopende bestanden kan ontstaan tijdens het afsluiten van Windows 10 of tijdens het verwijderen van bestanden of mappen. Onderstaande foutmeldingen komen je misschien bekend voor:

Map in gebruik: De bewerking kan niet worden voltooid omdat de map of bestand in de map door een ander programma is geopend. Sluit de map of het bestand en probeer het opnieuw.

Toegang geweigerd: kan bestand niet verwijderen Het bestand is in gebruik door een ander programma of gebruiker. Zorg ervoor dat de schijf niet vol of beveiligd tegen schrijven is en dat het bestand momenteel niet in gebruik is.

Je kunt computer zal blijven hangen in dit scherm en eventuele andere processen (zoals het afsluiten van Windows 10) zullen pas verder gaan als het probleem is opgelost. Windows 10 zal niet afsluiten zolang bovenstaande dialoogvensters geopend zijn.

Met OpenedFilesView kun je snel zien welke bestanden er geopend zijn op je computer en door welke proces deze bestanden worden gebruikt. Om het bestand te sluiten, en het probleem op te lossen, hoef je alleen maar in het taakbeheer van Windows 10 het proces te sluiten.

De interface van OpenedFilesView.

De interface van OpenedFilesView.

Ben je op zoek naar gratis software om problemen tijdens het verwijderen van bestanden of mappen op te lossen? Of wil Windows 10 niet afsluiten vanwege problemen met geopende bestanden? Dan is OpenedFilesView een handige oplossing.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.