Splice Beat Maker online beats makenOnline beats maken met Splice Beat Maker

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.316 weergaven)
Splice Beat Maker online beats maken

Splice Beat Maker

Wil je je eigen beats maken om op te rappen of om je eigen house-track te maken? Dan kun je daarvoor dure software downloaden. Ook online kun je zelf beats maken. Dat kan bijvoorbeeld met de Beat Maker van software ontwikkelaar Splice.

Klik hier om gratis muziek te downloaden

Het grote voordeel van online tools om muziek mee te maken is dat je ze bijna altijd gratis mag gebruiken. Pas als je geavanceerdere mogelijkheden wil of als je samples wil gebruiken moet je betalen voor het gebruik. Ook de Beat Maker van Splice kun je gebruiken om gratis online je eigen beats te componeren.

Online je eigen beats maken met Beat Maker van Splice

Online je eigen beats maken met Beat Maker van Splice

Muziek maken met Beat Maker is heel eenvoudig. Via de interface kun je door middel van je muis aangeven welke instrumenten je wil gebruiken. Door middel van het aan- of uitzetten van de gekleurde hokjes kun je op de maat muziek laten horen (of juist niet).

Splice Beat Maker toont vanuit het startscherm 8 sporen met daarin 8 verschillende instrumenten. Deze instrumenten kun je wijzigen door na het selecteren van een spoor een ander instrument te kiezen. De instrumenten die je per spoor kunt selecteren staan in het scherm onder de interface voor het mixen van muziek.

Wil je meer instrumenten of samples gebruiken om je eigen beats te maken? Dan moet je hiervoor een account aanmaken en een pakket met samples kopen. Deze samples zijn rechtenvrij waardoor je ze na betaling mag gebruiken voor het maken van je eigen beats of eigen tracks.

Standaard gebruikt Splice Beat Maker een vierkwartsmaat. Deze kun je zelf een bepaald aantal beats per minute (BPM) meegeven. Ook kun je ervoor kiezen om een van de standaard-BPM instellingen te gebruiken. Na registratie kun je ook andere maatsoorten gebruiken.

Conclusie: leuk voor even

Splice Beat Maker is een ontzettend leuke tool om mee te experimenteren hoe goed je bent in het maken van je eigen beats. De gratis versie biedt echter te weinig mogelijkheden om echt de moeite waard te zijn.

Na registratie en na aankoop van een aantal extra samples kun je pas echt aan de slag. En dan wordt de tool ook voor de iets meer veeleisende gebruiker meer geschikt. Toch kan de tool niet op tegen stand-alone programma’s voor het zelf maken van beats en muziek.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.