Resonic Player: muziek downloads afspelenMuziekbestanden afspelen op je PC met Resonic Player

Geplaatst op: - bijgewerkt op (796 weergaven)
Resonic Player: muziek downloads afspelen

Resonic Player

Resonic Player is een nieuwe tool voor het afspelen van muziekbestanden. Het programma wordt ontwikkeld in twee versies. Om thuis muziekbestanden af te spelen is er een gratis versie van de tool. Voor professionele gebruikers is er ook een betaalde variant met meer mogelijkheden. In deze review vertel ik je meer over deze muziekspeler.

Resonic Player is een goede all-round muziekspeler met een uitgebreide interface. Het programma ondersteunt zo goed als alle bestandsformaten die gebruikt worden voor het opslaan van muziek. Daarnaast kun je met de software ook het geluid afspelen bij videobestanden. Dit is bijvoorbeeld handig voor het luisteren van de concertregistraties zonder dat je daarbij de video wil bekijken.

De interface van Resonic Player biedt veel mogelijkheden.

De interface van Resonic Player biedt veel mogelijkheden.

Een tweede pluspunt van Resonic Player is het feit dat de tool overweg kan met afspeellijsten die veel tracks bevatten. Heb je een grote map met daarin al je mp3 bestanden? Open de map en de player zal alle mp3 bestanden, ook die in submappen, weergeven.

Naast de titel en de uitvoerende artiest geeft Resonic Player ook andere informatie over de muziekbestanden op je computer. Hiervoor maakt de tool gebruik van meta-informatie die bij het bestand hoort. Heb je bestanden waarin geen meta-informatie in is opgeslagen? Dan kun je via de tool handmatig gegevens invullen voor tracks waarbij je dat noodzakelijk acht.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.