MP3Gain downloaden.MP3Gain – MP3 bestanden normaliseren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.794 weergaven)
MP3Gain downloaden.

MP3Gain

Iedereen die regelmatig muziek van internet download in het beroemde mp3 formaat kent het probleem: de ene track is loeihard en knalt je speakers uit terwijl de andere track bijna niet te horen is. Voor dit irritante probleem is er gelukkig een handige oplossing.

Met MP3gain kun je namelijk in een keer een hele map vol met MP3 bestanden normaliseren. Dit houdt niet meer in dan dat MP3Gain ervoor zorgt dat alle muziek even luid klinkt; het volume van je speakers of smartphone hoef je dus niet voor elke track naar boven of naar beneden aan te passen.

Het proces van het even luid laten klinken van muziekbestanden wordt ‘normalisatie’ genoemd. Veel programma’s bieden deze mogelijkheid, MP3Gain is van al deze programma’s de beste keuze. Want in tegenstelling tot vergelijkbare programma’s beluistert MP3Gain elke track individueel om vast te stellen hoe luid deze track is.

Aan de hand van het geluidsniveau van de verschillende mp3 bestanden die MP3Gain scant wordt een gemiddeld volume genomen. Alle tracks worden vervolgens aan de hand van dit gemiddelde omgezet. Dit proces kan even duren. Alle mp3 bestanden moeten namelijk gelezen en genormaliseerd worden. Afhankelijk van je processor duurt dit seconden tot enkele minuten per bestand.

MP3Gain kan zelf bepalen op welk volume mp3 bestanden worden gezet. Uiteraard kun je ook zelf een doelvolume aangeven.

Downloaden en systeemeisen

MP3Gain kun je nu downloaden via de link naast deze pagina. Het programma is klein en draait op elke computer met daarop Windows. De download die je hier vindt is een complete downloaden. Via de site van MP3Gain kun je ook uitgeklede versies downloaden. Het gebruik daarvan is echter net wat ingewikkelder.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.