Dopamine - icoonDopamine: een prachtige allround en open-source mediaspeler

Geplaatst op: - bijgewerkt op (354 weergaven)
Dopamine - icoon

Dopamine

Dopamine is een open-source mediaspeler voor het afspelen van muziekbestanden via een computer of laptop met daarop Windows. Het unique selling point van Dopamine is wat mij betreft de interface van het programma: deze ziet er namelijk erg gelikt uit. Daarnaast biedt Dopamine een aantal handige functies die, zeker voor gebruikers die veel muziek beluisteren via hun laptop of computer, erg handig kunnen zijn.

Dopamine is beschikbaar als versie die je moet installeren op een computer of laptop voordat je hem kunt opstarten. Verder is het programma beschikbaar als stand-alone versie. Hierdoor kun je het programma op een USB-stick zetten en hem zonder verdere installatie gebruiken om mediabestanden af te spelen. Verder kun je beide versies bedienen via de tray en via de taakbalk. Tot slot kun je notificaties instellen zodat je in een oogopslag ziet welke track er afgespeeld wordt.

Dopamine wordt ontwikkeld en uitgebracht onder een open-source licentie. Dit betekent in de praktijk dat de broncode van het programma, maar ook die van de interface, door iedereen te bekijken en te bewerken is. Verder kun je de broncode van de mediaspeler gebruiken om een eigen mediaspeler te ontwikkelen die draait op andere besturingssystemen. Hiervoor heb je wel de nodige technische kennis nodig.

Schermafbeelding bij bespreking Dopamine mediaspeler.

Dopamine ziet er, vergeleken met andere mediaspelers, erg mooi uit.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.