Daum DotPlayerDaum Potplayer – gratis mediaspeler voor video en muziek

Geplaatst op: - bijgewerkt op (799 weergaven)
Daum DotPlayer

Daum PotPlayer

Daum Potplayer is een gratis programma voor het afspelen van diverse soorten media. Omdat het programma standaard een groot aantal bestandsformaten ondersteunt is het installeren van losse codecs vaak niet nodig.

Verder biedt Daum Potplayer een aantal voordelen in vergelijking met andere gratis software voor het afspelen van mediabestanden. Zo is het programma een prima alternatief voor de beroemde VLC mediaspeler. Lees alles over deze handige mediaspeler in onze review.

Daum PotPlayer wordt ontwikkeld door een Koreaanse ontwikkelaar die eerder verantwoordelijk was voor KMPlayer. Dit programma werd enige tijd geleden overgenomen door een groot bedrijf. Om zijn vrije tijd door de te komen besloot de ontwikkelaar om een nieuwe mediaspeler te ontwikkelen met Daum Potplayer als resultaat.

Voor het afspelen van muziek en video

Daum Potplayer biedt in grote lijnen basisfunctionaliteit aan voor het afspelen van muziek en videobestanden. Zo kun je met het programma films downloads in diverse bestandsformaten afspelen zonder dat je daarvoor aparte codecs hoeft te downloaden. Standaard werkt het programma met de meest bekende formaten voor video zoals MKV en divX.

Daum Potplayer is een mediaspeler met basisfunctionaliteit voor het afspelen van muziek en film.

Daum Potplayer is een mediaspeler met basisfunctionaliteit voor het afspelen van muziek en film.

Verder kun je het programma ook gebruiken voor het afspelen van muziek downloads. Of je nu MP3 of OGG bestanden wil afspelen Daum Potplayer doet het zonder problemen. Maar ook andere lossless formaten voor het opslaan van muziek in hoge kwaliteit kun je zonder problemen afspelen.

Mogelijkheden Daum Potplayer

Naast de basisfunctionaliteit biedt Daum Dotplayer een aantal extra mogelijkheden die je in geen enkele andere mediaspeler terugvindt. Zo kun je  het afspeelscherm doorzichtig maken. Dat is bijvoorbeeld handig als je wil typen maar tegelijkertijd een video of live-stream wil afspelen.

Verder kun je met Daum Dotplayer ook ondertiteling toevoegen zodat je je favoriete serie die je van internet hebt gedownload via een ondertitelingswebsite gewoon kunt zien met Nedederlandse ondertiteling. En blijkt dat het beeld net iets voor of achter de ondertiteling aanloopt dan kun je een en ander handmatig finetunen.

Nu downloaden?

Daum Dotplayer kun je gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina. Het programma is beschikbaar in in zowel een 32 als 64 bits versie voor Windows. Andere besturingssystemen worden niet ondersteund.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.