ClementineClementine – een cross-platform mediaspeler

Geplaatst op: - bijgewerkt op (293 weergaven)
Clementine

Clementine

Clementine is een mediaspeler die op verschillende besturingssystemen haar werk doet. Het programma wordt zowel ontwikkeld voor Windows als voor Linux en Apple (OS X).

Ben je op zoek naar een mediaspeler die je ook kunt gebruiken om Spotify of SoundCloud mee te streamen? Dan is Clementine iets voor jou!

Waarom Clementine

Software voor het afspelen van mp3 bestanden en voor het streamen van muziek zijn er in soorten en maten. Waarom je nu juist voor Clementine moet kiezen en niet voor een van de vele alternatieven? Daarvoor zijn verschillende redenen.

Clementine is allereerst een programma dat prima werkt op een nieuwe computer of laptop. Maar ook op oudere apparaten speelt het programma probleemloos mp3, ogg of mp4 of wma af.

Verder ondersteunt het programma diverse streaming muziekdiensten. Zo kun je Clementine instellen als de standaard muziekspeler voor Spotify en SoundCloud. Maar ook andere online muziekdiensten kun je probleemloos gebruiken.

Daarnaast kun je met Clementine alle muziekformaten die je je maar kunt bedenken afspelen. Hou je van gratis muziek downloaden? Met Clementine als mediaspeler zul je geen bestanden maar tegenkomen die problemen geven tijdens het afspelen (mits het bestand goed is).

Ook kun je Clementine gebruiken om mp3 of andersoortige muziekbestanden uit de cloud af te spelen. Handig voor als je niet thuis bent maar toch je eigen muziek wil luisteren. Inloggen op de cloud (via Clementine) en luisteren maar.

Tot slot biedt Clementine ondersteuning voor Android. Je kunt de muziekspeler namelijk bedienen via de Android applicatie. Zo kun je een computer of laptop aansluiten op je stereo of hi-fi installatie en via Clementine muziek afspelen op je stereo. Het zoeken naar bepaalde muziek of het skippen van een track kan vervolgens via je smartphone of tablet.

De belangrijkste reden voor het kiezen van een bepaald programma is natuurlijk je eigen gevoel bij een programma. De vraag of een programma voor jou werkt kun je alleen maar zelf beantwoorden. Probeer Clementine daarom eens uit en kijk of het programma iets voor jou is.

Clementine downloaden?

Wil je Clementine downloaden? Dan kan dat via de link bovenaan deze pagina. Vergeet je niet om een score te geven aan de tool als deze wel of juist niet bevalt?

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.