PDF bestand verkleinen.Een PDF bestand verkleinen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (10.378 weergaven)
PDF bestand verkleinen.

PDF bestand verkleinen.

PDF bestanden zijn erg handig. Zeker voor nieuwsbrieven, mailings, handleidingen of e-books is PDF het beste bestandsformaat omdat lezers een PDF altijd kunnen openen en er geen wijzigingen in kunnen aanbrengen.

Een nadeel aan het gebruik van PDF bestanden is dat je door het gebruik van plaatjes, effecten en bijzondere lettertypes snel een bestand hebt dat te groot is als bijlage aan een e-mail of voor publicatie op een website.

Daarom vandaag een handleiding op downloadcentrum.com waarin ik je leer hoe je een PDF moet verkleinen. Deze handleiding verschijnt natuurlijk in de rubiek ‘hoe moet je…‘. Check die link voor meer handige handleidingen over het gebruik van software en online tools.

Hoe moet je een PDF verkleinen?

Het verkleinen van PDF bestanden kan op een aantal manieren. Je kunt tijdens het maken van een PDF in Adobe Acrobat Pro kiezen voor het publiceren van een verkleind PDF bestand als je klaar bent met het maken van het document.

Adobe Acrobat Pro is een programma waarvoor je moet betalen. Gebruik je gratis software om een PDF bestand te maken dan ben je dus aangewezen op andere methodes om een PDF te verkleinen. Een van de manieren om dat het snelst te doen is via deze website.

Een PDF verkleinen via deze handige website: makkelijker wordt het niet.

Een PDF verkleinen via deze handige website: makkelijker wordt het niet.

Hoe moet je een PDF verkleinen?

Het kleiner maken van een PDF document via de hierboven getoonde website is erg eenvoudig. Volg onderstaande stappen om snel jouw PDF kleiner te maken.

  1. Maak je PDF en print het PDF document uit naar een locatie op je computer die je makkelijk terug kunt vinden. Gebruik bijvoorbeeld het bureaublad: bestanden die je daar opslaat kun je snel terugvinden.
  2. Surf naar de hierboven getoonde website en klik op ‘Choose file’, het PDF bestand wordt nu verplaatst naar de server. Afhankelijk van de grootte van het PDF bestand duurt dat enkele seconden tot minuten.
  3. Na enkele ogenblikken, wederom afhankelijk van de originele  grootte van je PDF bestand, kun je het verkleinde bestand downloaden door op de roze knop waar staat ‘Download File Now’ te klikken.

PDF bestanden die je op deze manier verkleint worden afhankelijk van de hoeveelheid plaatjes de helft tot bijna 75% kleiner gemaakt. Ons test-pdf-bestand dat oorspronkelijk 8MB groot was konden we na het comprimeren (kleiner maken) via deze website downloaden als bestand van 1MB. De kwaliteit van het bestand was wel lager maar de tekst en plaatjes waren nog prima te zien en te lezen.

Privacy van deze PDF verkleindienst

Om een PDF bestand via de PDF-Compress site te verkleinen is het noodzakelijk om het bestand te verplaatsen naar de servers van het bedrijf. Uiteraard levert dat een privacy-risico op. Je PDF wordt geplaatst op een server waar jij alleen via de website toegang tot hebt.

Het bedrijf geeft in haar voorwaarden aan dat PDF bestanden binnen 1 uur na het verkleinen worden verwijderd. Toch is het onverstandig om privacy-gevoelige PDF bestanden op deze manier te verkleinen. Het gebruik van de dienst en deze handleiding is dan ook geheel voor eigen risico.

Wil je handig en snel een PDF verkleinen zonder dat je ingewikkelde, dure of onhandige software moet downloaden dan is deze online verkleindienst erg handig.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.