EMDB film downloadenEMDB – film downloads beheren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.601 weergaven)
EMDB film downloaden

EMDB

EMDB is een handig en klein programma dat je kunt gebruiken om een grote collectie aan film downloads te beheren. Het programma wordt ontwikkeld door Eric, de afkorting EMDB staat dan ook voor Eric’s Movie Database. De naam is daarmee een grote knipoog naar de populaire IMDB website.

Als je tot de groep mensen behoort die films download van het internet (hier lees je hoe dat moet ;)) dan is er weinig leuker dan een mooi overzicht van alle films die je op je computer hebt staan. Een overzicht met natuurlijk alle film-covers, de acteurs die meespelen, de regisseur en het genre.

Met de EMDB software op je computer of laptop is dat heel makkelijk te doen. Na het downloaden (slecht 2MB) en installeren van het programma moet je aangeven welke folder(s) de films bevatten die je graag wil beheren. Zodra je dat hebt gedaan gaat het programma automatisch een aantal online bronnen af om de informatie over jouw film downloads zo compleet mogelijk te maken.

Bronnen die EMDB gebruikt zijn voor films bijvoorbeeld Moviemeter, TMdb en natuurlijk IMDB. Daarnaast worden ook tv-series geindexeerd. Voor tv-series gebruikt EMDB de database van de TheTVDB. Deze online database voor tv-series wordt door vele andere programma’s ook gebruikt (denk aan XBMC).

Nederlandstalige software

EMDB wordt ontwikkeld in het Engels maar er is een Nederlandse vertaling terug te vinden op de website van de ontwikkelaar. Hierdoor is de EMDB software ook beschikbaar als Nederlandstalige software. En dat is natuurlijk erg gemakkelijk voor mensen die hun software het liefst in het Nederlands gebruiken.

Tenslotte kun je met EMDB ook bijhouden welke films op dvd of cd je hebt uitgeleend en kun je film downloads op je computer direct starten vanuit het programma. Ben je een fanatieke downloader dan is de EMDB software een niet te missen programma. Gratis downloaden via de link naast deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

 • Rien de Graaf

  Sinds mijn upgrade van windows7 naar windows 10 is onderaan het invoerblad de Regel naar de opbergplaats verdwenen is er inmiddels al een versie van emdb die op windows10 werkt?
  Hierop graag uw antwoord.
  Bij voorbaat hartelijk dank.
  met vriendelijke groet.
  Rien