Data CrowData Crow – Downloads Beheren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.737 weergaven)
Data Crow

Data Crow

Met een groeiende collectie aan muziek, e-books, films en foto’s die je van internet download wordt het beheren van die collectie een tijdrovende klus. Het is daarom een bezigheid waarbij goede software essentieel is.

Zeker bij een diverse en grote collectie van downloads is goede beheer-software erg handig. Met Data Crow beheer je snel een grote collectie aan verschillende media. Daarnaast kun je met de software ook snel orde scheppen in een grote collectie aan ongesorteerde downloads.

Extra informatie uit online-bronnen

Een van de redenen waardoor Data Crow goed is in het orde scheppen in de chaos van een grote verzameling aan mediabestanden is de online koppeling die de software probeert te maken met andere bronnen. Zo probeert de software extra informatie te halen uit de IMDB en Amazon catalogi.

Voor film-downloads probeert Data-Crow covers, regisseurs en acteurs die spelen of meewerken in de film terug te vinden op de IMDB website. Muziek downloads worden voorzien van informatie uit de Amazon website maar ook de Freedb informatie wordt gebruikt voor het terugvinden van titels van mp3-downloads. Ook Nederlandse bronnen als Bol.com worden trouwens door deze software gebruikt om downloads te voorzien van relevante (meta) informatie.

Handig is daarnaast dat je ook e-books en stripboeken die je download via bijvoorbeeld Spotnet kunt beheren met de data-crow software. Door de koppeling met Bol.com, en andere Nederlandse bronnen, worden e-books downloads gemakkelijk van extra informatie als covers en auteurs voorzien.

Open-source software

De Data-Crow software is open-source. Dit betekent dat iedereen aanpassingen kan maken aan het uiterlijk en de functionaliteit van het programma. De software is daarnaast geschreven in Java waardoor aanpassingen en uitbreidingen nog eenvoudiger zijn bij te maken, mits je kennis van Java hebt.

Een ander voordeel van open-source is dat je deze software gratis kunt downloaden op de website van de makers maar ook op veel andere plekken op het internet. Je kunt de software gratis gebruiken en er gelden geen limieten aan het aantal bestanden dat je kunt beheren.

Nieuw in de Data Crow versie die afgelopen week uitkwam is onder meer een aangepaste database. Hierdoor werkt de gratis software nog sneller en intuïtiever. Meer informatie over deze software om gratis je downloads te beheren vind je op de website van de ontwikkelaars. Tenslotte hieronder nog een screenshot van de software.

De interface van Data Crow om eenvoudig al je downloads te beheren

De interface van Data Crow om eenvoudig al je downloads te beheren

De ontwikkeling van DataCrow staat niet stil: deze week verscheen versie 4.07 van Data Crow. Nieuwe functies, nieuwe mogelijkheden en een nog soepelere werking zijn enkele van de voordelen van een gratis upgrade of gratis download van Datacrow. Uiteraard via de link naast dit artikel.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.