Calibre ebook softwareCalibre downloaden – eBook software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (5.866 weergaven)
Calibre ebook software

Calibre

Calibre is een gratis programma dat je kunt gebruiken voor het beheren van je collectie aan digitale boeken (ebooks). Zeker als je regelmatig nieuwe ebooks koopt of downloaden via gratis downloadprogramma’s is software om verzamelingen aan ebooks te beheren meer dan welkom. 

Calibre is dan ook een programmma dat voor mensen met een ebook reader eigenlijk onontbeerlijk is. Met de software is het beheren van je ebooks erg gemakkelijk. Niet alleen houdt de software bij hoeveel ebooks je hebt en wat de titels zijn van deze boeken ook zoekt Calibre automatisch covers, samenvattingen en andere relevante informatie bij de ebooks in je collectie.

eBooks converteren met Calibre

Een andere handige toepassing van Calibre is de converteerfunctie waarmee het programma is uitgerust. Met deze functie kun je gemakkelijk ebooks die alleen geschikt zijn een bepaalde type ebook-reader omzetten naar een formaat dat door bijna alle ebook-readers, tablets en zelfs computers en laptops geopend kan worden.

Zo is het mogelijk om van een stripboek in het digitale .CBR of .CBZ formaat om te zetten naar een .HTMLZ, .PDF of .RTF formaat. Deze formaten voor ebooks worden breed ondersteund waardoor je ze op veel meer apparaten kunt openen. Op deze manier kan de gratis Calibre software ontzettend veel formaten waarin ebooks geleverd of gedownload kunnen worden omgezet worden naar andere formaten.

Ook handig

Calibre biedt veel meer handige functies voor mensen die regelmatig ebooks downloaden of kopen. Zo kun je met de software heel eenvoudig een prachtig overzicht krijgen van de boeken in je bibliotheek. Hieronder zie je hoe Calibre een bibliotheek kan weergeven.

De bibliotheek van ebooks die Calibre kan weergeven

Calibre kan een handig overzicht laten zien van alle ebooks die je hebt gekocht of gedownload.

Een hele andere functie van de Calibre software is de mogelijkheid die het programma biedt om websites van kranten om te zetten naar ebook formaat. Daarvoor wordt de RSS Feed van een website gebruikt die automatisch wordt omgezet naar een formaat waarmee jouw ebook reader overweg kan. Zo kun je gemakkelijk je favoriete krant lezen op je ebook zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Calibre downloaden

Ben je enthousiast over Calibre? Je kunt de software gratis downloaden via de link naast dit artikel. Calibre is beschikbaar voor een aantal besturingssystemen waaronder Windows, Apple Mac (OS X) en Linux. De download varieert tussen de 30 en 60 mb afhankelijk van het besturingssysteem waarvoor je de software wil downloaden.

Heb je ervaringen met deze gratis software voor het beheren van ebooks? Laat het dan weten als reactie onder dit artikel. Ook bij vragen, problemen of andere opmerkingen over de gratis software kun je natuurlijk reageren.

Nieuwe versie van Calibre

Vandaag bracht het ontwikkelteam achter Calibre een nieuwe versie uit van de e-book software. De handige features van Calibre zijn uiteraard behouden gebleven. Wel biedt deze nieuwe Calibre versie een groot aantal bugfixes, verbeteringen en is deze versie nog stabieler. Wil je Calibre downloaden gebruik dan de link naast dit artikel. Meer informatie over Calibre uiteraard op de Calibre website.

Juli 2014 – nieuwe versie

Vandaag verscheen nieuwe versie van de Calibre software voor het beheren en downloaden van e-books. Deze versie luistert naar versienummer 1.4.6. en biedt een groot aantal nieuwe functies. Ook werden uiteraard de nodige bugs uit deze ebook software gehaald. Deze nieuwe versie van Calibre downloaden kan uiteraard via de link naast dit artikel.

Januari 2015

Inmiddels is Calibre alweer aanbeland bij versie 2.18.0. Deze versie kent een aantal verbeteringen in vergelijking met eerdere versies van de software. Vooral de stabiliteit is beter en voor mensen die veel boeken downloaden en beheren via Calibre: dat is nu nog gemakkelijk door auto-complete functies.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

  • martijn

    Volgens de Calibre website kun je met deze software ook ebooks downloaden. Hoe dat precies werkt ga ik nog eens uitzoeken. Zoals ik het in eerste instantie begreep was het downloaden van boeken namelijk niet mogelijk. Bedankt voor de tip per e-mail, Pascal.

  • astridvegt

    Ik wil ebooks downloaden, is dat mogelijk met deze Calibre software? Ik heb spotnet geprobeerd om ebooks te downloaden, maar dat lukte me niet. Ook met bittorrent lukte het me niet. Ik wil graag ebooks downloaden voor mijn reader. Hoe moet dat!?

  • wilma

    Volgens een vriendin moet het mogelijk zijn om gratis ebooks via Calibre te downloaden maar ik krijg dat niet voor elkaar. Tips?