AmpMe - muziek streamenAmpme – muziek streamen naar meerdere smartphones

Geplaatst op: - bijgewerkt op (826 weergaven)
AmpMe - muziek streamen

AmpMe – muziek streamen

AmpMe is een gratis applicatie voor Android en iOS waarmee je een onbeperkt aantal smartphones kunt gebruiken voor het gezamenlijk streamen van muziek.

De AmpMe app is vooral geschikt voor feestjes buiten waar geen stereo of hifi-installatie aanwezig is. Door AmpMe kun je op dit soort plekken toch muziek luisteren die net wat harder klinkt dan de luidsprekers van een smartphone.

hoe werkt AmpMe?

Om muziek te streamen naar meerdere smartphones via AmpMe is het noodzakelijk dat op alle apparaten de app geïnstalleerd wordt. De gebruiker die AmpMe als eerste opstart en aangeeft AmpMe te willen instellen krijgt een speciale code die door AmpMe de party-code genoemd wordt.

AmpMe - met de pincode kun je meewerken aan het streamen van muziek, door zelf te hosten krijg je een pincode.

AmpMe – met de pincode kun je meewerken aan het streamen van muziek, door zelf te hosten krijg je een pincode voor andere gebruikers.

Iedereen met een smartphone die ook AmpMe geinstalleerd heeft kan met deze pincode aangeven met te willen helpen aan het samen streamen van muziek. Na het ingeven van de pincode op alle smartphones en tablets (iOS en Android werken door elkaar) synchroniseert de app zich door piepjes weer te geven. Daarna spelen alle apparaten dezelfde muziek af.

AmpMe werkt momenteel samen met maar een aanbieder van streaming muziek. En helaas is dat geen aanbieder die een groot aanbod aan populaire muziek tot haar beschikking heeft; AmpMe ondersteunt namelijk alleen SoundCloud, een website die bekend staat om haar grote aanbod aan remixes en muziek downloads van onbekende artiesten.

Een groot nadeel

AmpMe ondersteunt momenteel geen Spotify of Apple Music. En dat is gelijk het grootste nadeel van de app. Het aanbod aan muziek op SoundCloud is namelijk niet te vergelijken met het aanbod op die muziekdiensten.

AmpMe is een superhandige app voor iedereen die muziek wil luisteren op een acceptabel niveau en van een redelijk kwaliteit. De speakers van smartphones zijn namelijk niet de ideale luidsprekers voor het op hoge kwaliteit weergeven van muziek. De app werkt echter snel en de bediening is erg eenvoudig. Ook het instellen is een fluitje van een cent.

Meer informatie over AmpMe in de volgende Youtube video.

AmpMe downloaden

Via de downloadlink bovenaan deze pagina kun je AmpMe downloaden uit de app-store voor iOS. Deze versie is alleen geschikt voor iPhone en iPad. AmpMe is ook beschikbaar voor Android. Via deze link kun je AmpMe gratis downloaden voor Android smartphones en tablets.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.