Wat is een MKV?Een MKV bestand?

Wat is een MKV?

Wat is een MKV?

Wat is een MKV bestand en waarmee moet ik een MKV afspelen” is een vraag die wij regelmatig van de lezers van deze website te horen krijgen. Dat een MKV bestand veel te maken heeft met een van internet gedownloade film of tv-series is voor veel mensen bekend.

Maar MKV bestanden zijn misschien nog wel bekender vanwege de vele problemen die het afspelen van dit soort videobestanden met zich mee kunnen brengen. En dat laatste is natuurlijk helemaal niet nodig.

Wil je weten wat een MKV bestand is en met welke gratis software je dit bestandsformaat het beste kunt afspelen dan vind je in deze ‘wat is…?‘ een aantal tips of trucs rondom het afspelen van MKV bestanden.

Wat is nu een MKV?

Een MKV bestand is simpel gezegd een verzameling aan audio en videobestanden. Daarnaast kan een MKV bestand ook ondertitelingstracks bevatten. Een MKV is dus een bestand waarin een video is opgeslagen die je zonder extra bestanden voor bijvoorbeeld ondertiteling of surround sound kunt afspelen.

MKV bestanden maken het mogelijk om complete films of tv-series ineens op te slaan in een bestand. Omdat MKV niet zorgt voor de codecs om het bestand af te spelen kunnen filmbestanden niet kleiner worden gemaakt door middel van compressie.

MKV bestanden vind je veel op Usenet waar het momenteel een van de meest populaire bestandsformaten is voor film- en tv-serie downloads. Ook als je films of tv-series download met Spotnet of Bittorrent dan kom je MKV bestanden veel tegen. Vooral het alles-in-een bestand voor een video of tv-serie en de eenvoud waarmee bestanden uitgebreid kunnen worden zijn de oorzaken van het grote succes van MKV.

MKV afspelen

Veel mensen hebben problemen met het afspelen van MKV. Jammer, want het bestandsformaat is juist ontwikkeld om mensen die veel films downloaden het extra makkelijk te maken. Het beste programmma voor MKV-bestanden op je computer of laptop is VLC. Daarnaast ondersteunen alle populaire mediaspelersvideo in MKV formaat.

MKV afspelen doe je het beste met VLC Media Player

MKV afspelen doe je het beste met VLC Media Player

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties